fredag 9. oktober 2015

Gulbryn

Gulbrynsanger har etterhvert blitt en vanlig art på trekk i Norge med over 4000 registreringer i Artskart. Akershus har kun én observasjon i Ski 2001. Artskart er ikke helt oppdatert og Artsobservasjoner.no viser at det er to observasjoner til fra i år, henholdsvis i Nes og Skedsmo. I tillegg viser ringmerkingsbasen for OARG ett individ merket i Oppegård 2001. I Oslo er det merket to stykker i henholdsvis 2009 og 1013 og så er det en ny observasjon i år. Så totalt 6 observasjoner i OA hvorav 3 er ringmerket.


Jeg har over flere år spilt timesvis med lokkelyder for å få den i nettet. Både på Fornebu og Hjerkinn uten hell. I år har jeg forsøkt litt i Enebakk, men det var først da jeg flyttet nettet til foringsplassen og droppet spilleren den satt. Mellom to bjørkefinker.

Gulbrynsanger hekker i den sibirske taigaen fra Stillehavskysten til Uralfjellene samt nordøst i Europa. Mer om arten i en NOF-artikkel fra 2013.

Lenger sør er de også innom: http://www.dof.dk/om-dof/nyheder?nyhed_id=1399

1 kommentar:

  1. Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

    An Thái Sơn chia sẻ trẻ sơ sinh nằm nôi điện có tốt không hay võng điện có tốt không và giải đáp cục điện đưa võng giá bao nhiêu cũng như địa chỉ bán máy đưa võng ở đâu uy tín.

    SvarSlett