søndag 21. januar 2007

Sisikmerking på Lilløyplassen

21. Januar: Flott dag på plassen idag. Også idag var det mye fugl i området. Vi fanget også idag fugl med nett på foringen, men prøvde også en liten ruse for å fange fugl på bakken. Resultatet var bedre enn gårsdagen. Merkeresultatet ble tilslutt hele 368 fugl - 349 gråsisik, 10 brunsisik, 4 grønnsisik, 2 grønnfink, 1 kjøttmeis, 1 blåmeis og 1 spurvehauk fikk ring. Kattugla vår satt også på sitt vante sted og halvsov.

Ett våkent blikk fra en våken småfuglejeger. Denne spurvehauken - Accipiter nisus - gikk i det ene nettet etter ett forsøk på å snappe en sisik på foringsplassen. (C) JRP

20. Januar: Vi hadde egentlig planer om å legge inn ringmerkinger fra 2006 i ringprogrammet idag og bare ha nett opp på foringen og fange innimellom. Men dagens snøfall gjorde at det var mye fugl på foringen så det ble ikke tid til dette. Mye sisiker i området (over 500+) og vi kunne ha merket mye mer om ikke "snøstormen" hadde gjort at fuglene snødde ned i nettene! Hele 310 sisiker fikk ring i tillegg til en bjørkefink og en skjære. Ny runde med fangst imorgen.

En skjære - Pica pica - ute etter brød på forplassen gikk i nettene. (C) JRP

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar