onsdag 22. februar 2012

Parkblogg ukene 4, 5, 6 og 7.

Da har vi gjort unna en hel måned til med vinter. Vi har vært mye på farten, ikke merket de høyeste antallene, men lest en hel del fargeringer og fått mange fine meldinger utenifra.
Det dukker fremdeles opp fugl vi ikke har sett på lenge. De er der ute, de bare gjemmer seg. J2823 har vi ikke sett på et år, men dukket fornøyd opp brygga på Lysaker.
Sindre har tryllet frem enda en av fjorårets gråmåkeunger. J3777 har dukket opp på Vaterland.
J7AM er en av de bare 10 fiskemåkeungene vi fikk tak i på våre turer i fjorden sist sommer. Nå er luringen i Nurlu i Frankrike! Veldig kjærkomment med noe på den arten også.

De overvintrende fiskemåkene i byen vet vi lite om. Noen ble merket ved St. Hanshaugen ved juletider. Disse ses nå med jevne mellomrom både der og på Marienlyst.Takket være denne lille krabaten er alle byens fuglefolk innom med et par brød hver flere ganger i uken.

Oslos mest fotograferte fugl denne vinteren; J4Y5.

John Sandøy er en av dem som stadig viser stor interesse for de måkene som allerede har stålring. Sånt er jo fort spennende når det første man ser er at det ikke står Stavanger Museum på dem!

Her står det helt klart Finland.

Han har fått tak i alle sifrene og krabaten er lest av tidligere vintre i Stavanger!
Det finnes en med Arnhem ring og en Stockholm i flokken også. På toppen av dette er den hvite fargeringen J77S sett et par ganger. Merket som voksen i januar 1996 i Stavanger. Sett flere vintre siden i Mandal og Kristiansand. Denne vinteren har han funnet hovedstaden mer interessang. Spennende, men hvor er dyret om sommeren?

Litt har kommet inn på hettemåkene også. JHV8 er en fugl fra 1997, sett en del ganger i Oslo og er nå i februar ved Breiavatnet i Stavanger.
J1N5 er også en voksen herre. Merket som 3k+ i Frognerparken i april 1998. Sett både der og i England siden. Vi tror han sist sommer hekket på Dokkskjær i Snarøykilen. Ut fra Englandsoppholdet tidligere var det ikke veldig overraskende at akkurat han ble plukket opp av Kane, Ciaran & Co ved Southport Marine Lake. (Det står feil merkedata i denne linken.)


Da har vi på mindre enn et år ”byttet” fugl begge veier med dette prosjektet.
Det blir veldig, veldig spennende og se hvor mange blå ringer vi finner om 5 uker!

Et solid lag fuglefolk har en av disse ukene vært på Marokkotur. Avlesningslistene er lang og ikke helt ferdig vasket og publisert enda. Men de har lekket litt godis under veis. Eget innlegg om dette kommer!

På Kadettangen har det en periode vært så mye is at svanene dro ut i fjorden. Når de så kom inn igjen var ikke alle de samme! Noen har reist videre, andre har kommet til. Dette er spennende. Det har også kommet inn en brødspisende sædgås der ute. Den bør vi vel kikke litt nærmere på?

For første gang siden februar 2008 ligger det en svanegjeng ved Hvervenbukta også. Livet er litt lettere uten is. Der har vi nå ringer på alle 9. Halvparten av dem har vi en del historikk på også.


Knoppsvane 4 + 2
Stokkand 3
Sothøne 1
Gråmåke 4


Tro det eller ei, men vi har vært hele Akerselva oppover etter ender, men i 2 plussgrader og yr virket de ikke. Triste greier.


Her er en som ikke ser trist ut. En byoriginal. Merket av PK ved Smestaddammen i desember 2008. Holder normalt til der, men pendler ned til Frognerparken når det blir for mye is. Noe videre drag på damene har han ikke hatt disse årene. Verken hos brunnakkene som er innom på høsten eller stokkendene han henger med om vinteren.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar