torsdag 17. april 2014

Påskestart

Tradisjonen tro startet jeg merkingen i påsken ved Øyeren den første helgen. Det fine været med noe vind gjorde nok at det ble lite fugl i nettet. Påsken er dessuten sein i år, så noen har jo begynt med reirbygging nå.
Lørdagen ble bra, med min første nøtteskrike. Riktignok har jeg hatt et par stykk i henda før, men dette var "min egen". Årets første rødstrupe fikk ring, og av 5 kontroller kan nevnes 2 løvmeiser som fløy i nettet samtidig, noe de også gjorde da de ble merket 8.mars. De er nok blitt et par.
13 fikk ring.

 På søndagen ble årets første jernspurv ringmerket sammen med 3 grønnsisiker og 2 svartmeiser. Av andre arter var det bare en av hver. 11 ble merket og 9 kontrollert.


De eldste kontrollene var en gulspurv og en svartmeis, som begge ble merket mars 2011, og er kontrollert tidligere bare en gang på samme sted for ganske nøyaktig ett år siden.
 
Mandagen ble dårlig, da bare 4 gikk i nettet. I tillegg til en kjøttmeis og spettmeis, ble årets første bokfink og fuglekonge merket. Ingen kontroller.
 
Totalen viser få merkinger men mange arter (kontroller i parentes):
jernspurv 1, rødstrupe 1, fuglekonge 1, løvmeis (2), svartmeis 2 (2), blåmeis 2 (3), kjøttmeis 2 (4), spettmeis 1, nøtteskrike 1, bokfink 1, pilfink 1 (1), grønnfink 6, grønnsisik 3, dompap 5 (1), gulspurv 1 (1)
 
Det var starten. Fortsettelse ved Fornebu til helga.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar