torsdag 27. januar 2011

Endelig i gang 2

Etter inspirasjon fra Terje tenkte jeg at jeg like godt kunne blogge resultatene fra Ås nå i januar. Har nok vært litt heldigere med fangsten, og kanskje helsa også. Det mest overraskende resultatet er all dompapen; i 2010 ble det 97 dompap til sammen, og på to merkedager i januar i år ble det 30, altså omlag 30% av fjorårets dompaper på 2 dager... dette kommer til å bli et bra år!!

Hvem sier at kjønnsbestemming av gulspurv er vanskelig? Her er en kandidat som er meget pedagogisk i fjærdrakta når en skal forklare studentene forskjellen. Dette er også et voksent eksemplar som kan sees på den eksemplarisk runde stjerten!

Årets første trekryper har et forholdsvis pussig oppsyn, skulle gjerne kunne å skille disse på kjønn og alder.

Her kommer merkelista for januar:
ArtMerkingerKontroller/gjennfunnTotalt
Trekryper101
Flaggspett123
Spettmeis044
Blåmeis251136
Kjøttmeis24226
Løvmeis415
Granmeis055
Svartmeis101
Bjørkefink404
Grønnsisik112
Gråsisik36137
ssp. cabaret011
Dompap34135
Gulspurv36036
Totalt16729196

Hele innsatsen er fordelt på 4 dager med merkinger, kan ikke annet en å si at en foringsplass litt oppe i skogen fungerer ganske bra. Av kontroller så kan nevnes 1 kontroll på Gråsisik som ikke var min, den tilhørte Jon i østfold ringmerkingsgruppe. En grønnsisik og en dompap som jeg merka i min egen hage og fikk igjen på foringsplassen i skogen 3 kilometer unna, ellers ikke så mye å skrive hjem om når det kommer til kontroller. Granmeisen min kommer innom omtrent hver dag og går under navnet 65 på grunn av de to siste nummerne på ringen.

Ringmerking har blitt forholdsvis populært blant studenter på universitetet også, og merkinga har blitt implementert i et par av kursene.

Det får være siste nytt fra Ås i denne omgang.

2 kommentarer:

  1. Dette er jo å være ordentlig i gang! Jeg ser også tydelig forskjell på mengden av fugl i borettslaget og ved hytta ved Øyeren. Har bare ikke orket å merke der ute i den tempen og ei iskald hytte med gjennomtrekk.

    SvarSlett
  2. Godt å høre at dere er i gang :)

    50 fugl om dagen er brukbart på en foringsplass i januar. Litt variasjon av artene er heller ikke å forakte.

    Hadde årets første småfuglfangst i helgen med to timer på foringsplass i skogen. Nettet var satt opp sånn at meisene kunne slippe unna, men ikke dompapen. Ihvertfall en del av dem. De har litt ulik utflyving fra maten. En del av meisene har fått ring tidligere og resten får jeg ta senere. En dompap med fremmed ring kan bli morsomt å se hvor kommer fra. Bortsett fra i invasjonsår virker det som de er ganske stasjonære.

    SvarSlett