mandag 7. februar 2011

Parkfangst uke 3, 4 og 5

3 stille uker. Vi har blitt litt slappe. Har vært på skiturer og gjort sånne rare ting som vanlige folk driver med. Fanger dompap, sover lenge om morgenen og slikt.

Faste lesere av bloggen har måttet tåle mye gnag om svaner som ikke vil. Familien som holdt til i Holmendammen i 2009 for eksempel. Der fikk jeg bare tak i en av de seks ungene. Men nå har det vist seg at det holdt et stykke på veien! Hun ble plukket inn til kontroll og fikk ettermontert fargering i Drammenselva, ved Hokksund 24. januar.
Så langt alt vel, men en drøy uke senere fløy hun borti en bro eller noe og ble funnet død på isen. Det er en brutal verden der ute.

Solen har i perioder dukket frem og det er litt mye folk langs elven og i parkene til de helt store krumspringene. Endene er noen steder helt på, andre steder vil de ikke opp i det hele tatt. Mye det samme med måkene. De fleste letter bare på seg når det tømmes store poser med mat. Da er det godt det alltid gjelder egne regler ved Treschows bro. Der hiver de seg skrålende ut fra takene bare du vifter med brødposen. Dette resulterte i at en fyr merket som pullus på Ytre Vassholmen i 2000 fikk ettermontert fargering!


11k gråmåke


Han har vært ute en vinterdag før.

Resultat
Stokkand 9
Gråmåke 2
Bydue 1
Sum12

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar