tirsdag 3. mai 2011

Nye ravner

Hvor blir det av maten?

Noen gjøremål er såpass morsomme at det kan bli en tradisjon av det. I fjor fikk vi merket ringmerkingsgruppens første ravner med et kull på tre. 1. mai i år oppsøkte vi samme reir og vi var svært så fornøyd da fire digre nebb stakk opp av reiret.

Carsten for anledningen iført hjelm og er nå et godt eksempel.

Som vanlig når det gjelder fysiske utfordringer er det Carsten som må gjøre den tyngste jobben som i dette tilfellet var å fire seg ned til fjellhyllen ravnene befant seg på. I år ble Morten Helberg med så vi var to som kunne stå å se på. Eller kanskje var det Carsten som hadde det enkelt? Vi måtte tross alt gå rundt.


Alt som er gjort før blir litt enklere neste gang og det tok ikke lang tid å rigge tauet. Vi som plasserte oss nedenfor fikk sendt ned to av de "søte små" for merking og avbilding. Og så var det å krabbe ut av ura og opp igjen for å rydde vekk tauet. Kan risikere å bli sprek av sånt. Etterpå traff vi på en kar som har fulgt ravnene våre i 25 år. Han hadde sett at ravnene var urolige og ville sjekke hva som skjedde. Godt at noen følger med!

Det er alltid en glede å merke reirunger med CA ringer!

2 kommentarer:

 1. Imponerende sprekt - og forskriftsmessig hjelmbruk!

  Carsten er flink han...

  Men - den ringen ser da vitterlig oppned ut? :D

  SvarSlett
 2. Det er fordi fuglen er oppned ;-)
  Carsten skal slippe å få skylden for den. Jeg går nå i skammekroken.

  SvarSlett