onsdag 4. mai 2011

Parkfangst uke 15, 16 og 17.

Oisan. Tiden flyr. Det har litt overraskende gått tre uker siden sist oppdatering. Det skjer mye der ute! Mange gamle kjenninger dukker opp igjen.
De små rare grågåsungene fra 2008 for eksempel. Nå er de plutselig helt voksne, har funnet seg en make og kan kjønnsbestemmes.
En del av de gamle gjessene våre er også tilbake. Grågåsa BTC, hun med halsringen fra 1991, er sett ved Østensjøvannet.
AAH, hvitkinngassen som ble merket i Stockholm som pullus i 1991, er tradisjonen tro sett gressende på Valle Hovin.
Samme sted dukket også ACA opp. Han er av samme generasjon, merket som 1k i Frognerkilen i 1991.


Det trengs ikke så mange gjess for å lage spetakkel.

Enn så lenge savner vi ASA, merket som hekkende hunn på Bleikøykalven i 1992 og ABY merket på Valle Hovin i 1996. Men de kan fort ha reist rett på hekkeholmene og ikke vist seg frem i byens parker. Vi kommer til å kikke spesielt etter dem når vi skal på sjøen.

Et par ikke så hyggelige funn har vi også fått. Knoppsvane hunnen som fikk matolje på seg i Akerselven i januar. Ikke veldig overraskende bukket hun under og ble funnet da isen gikk i Bjørvika.
En av Carstens Sørlandsmåker, en med fargering, ble funnet død ved Østensjøvannet i begynnelsen av april. Og det uten at vi som leter har sett den i live her i byen i vinter!

Det er alltid litt stas med utenlandsfunn av stokkand. De er unnatakene, ikke reglen. De fleste funnene gjøres lokalt. Som en fyr merket ved Treschows Bro i desember 2009, ble funnet død nå i slutten av april, antatt drept av mink, ved dammen nord i Bindingsvann. Det er 2 mil. Føyer seg pent inn i mønsteret over forflyttninger heller enn trekkbevegelser.


J1P3 har vist seg å være en av de lokale Østensjøvannet fuglene.

Hettemåkemerkingen har pågått for fullt, men en liten downperiode i påsken.
Stort sett er de ikke fullt så på hugget som da de ankom for en måned siden. Men de glimter til noe antallet forteller. Jakten på spennende stålringer pågår fremdeles. Dette skal dere nok få lese mer om!Her står det Brussels 5083 et eller annet. De er der, det gjenstår bare å få fatt i dem!

Resultat
Knoppsvane (5) 3
Grågås 4
Kanadagås 1
Hvitkinngås 2
Stokkand 4
Sothøne 1
Hettemåke (4)34
Fiskemåke (1)3
Gråmåke 1
Sum23
Ettermonterte fargeringer i parentes

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar