onsdag 12. oktober 2011

Ferieuke nr.5

Siste ferieuke i år ble kanskje den mest hektiske i og med at jeg fikk merket fugl alle dagene fra lørdag (24. september) til og med neste søndag (2. oktober). Jeg pendlet mellom de tre forskjellige merkestedene jeg pleier å være på, nemlig Fornebu (5 dager), Sagdalen (2) og Øyeren (2).

De to første dagene på Fornebu ble det merket henholdsvis 47 og 38 fugl. Jernspurv var best med totalt 32 , mens gransanger og rødstrupe fulgte etter med 10 hver.Fra Sagdalen
"Hviledagene" mellom Fornebu og Øyeren merket jeg i egen hage i Sagdalen med 8 + 13 fugl med mest kjøttmeis og pilfink, finkene kom på lyd.


Øyerenfugl


To dager ved Øyeren førte til 18 + 15 ringmerkede fugl, mest rødstrupe (6), blåmeis (6), munk (5) og dompap (5).
To litt uvanlige på Fornebu
De tre siste dagene ved Fornebu startet med høytidelig åpning av våtmarkssenteret på fredag. Statssekretæren fikk se på ringmerking og fikk slippe fuglen ut i det fri.
Dagene ble brukt til ringmerking av henholdsvis 26, 20 og 8 fugl. Den siste dagen lå det regn i lufta, og det meste kom akkurat til den tida det vanligvis er flest fugl å få.
(Det var tydelig at mange fugler forsvant etterhvert mot varmere og tørrere strøk, og helga etterpå var det bare vinterfugler å få ved Øyeren og Sagdalen, men noen få rødstruper og troster var igjen uten å ville bli fanget).

Ukas resultat ble
Dvergspett 1
Gjerdesmett 2
Jernspurv 39
Rødstrupe 21
Svarttrost 5
Rørsanger 2
Munk 21
Gransanger 22
Fuglekonge 3
Granmeis 1
Blåmeis 26
Kjøttmeis 18
Pilfink 7
Bokfink 1
Bjørkefink 2
Grønnfink 2
Brunsisik 1
Gråsisik 3
Dompap 5
Gulspurv 4
Sivspurv 5
Sum191

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar