mandag 7. november 2011

Carsten iverksetter en gammel plan. Del 5.

Kanskje ikke så veldig gammel, men motivert av forrige vinters innlegg om sidensvans og dertil inspeksjon av herlighetene har det nå vært tid for sidensvansfangst i egen hage.

Nett ble bestilt i sommer og rognebær ble høstet i september før trosten tok dem. John Martin og jeg hadde en veldig hyggelig og produktiv kveld sammen med Jon og Arnkjell og fikk laget ruser. Ikke etter en mystisk amerikansk tegning, men sammen med de som faktisk får det til under norske forhold.
Naturvernforbundets CD med lyd hadde man selvfølgelig fra før.

 Dette ser vel bra ut?

Neida, neida, neida.
Første forsøk førte til et par svarttrost og kjøttmeis. Drittfugl i stormasket nett. Det føles litt som første gangen man plukker fugl. Alt er bare rot. Det enkleste er å glemme alle plukketriksene man kan og bare tyte dem ut gjennom en maske.
Senere på dagen var en liten svansegjeng forbi. De stoppet opp på lyden, tullet litt med noen epler som ikke hadde falt ned, lekte fluesnappere og stakk. Topp stemning...

Forrige helg ble det forsøkt begge dager fra morgen til kveld. Lørdag oppdaget fin liten flokk på ca 20 fugl lyden. Men tror du de ville ha bærene? Neida, neida, neida.

Denne liten teite cotoneaster saken derimot, den skulle de ha.

Da var det bare å hive seg rundt og slenge opp det første og beste nettet man fant. Det måtte dessverre bli et 6m småfuglnett, men tre av gutta klarte å havne i det like vel!


Noen timer senere kom sannelig førstemann tilbake. Han ble sluppet mens flokken var tilstede, men hadde tydelig vis kommet bort fra dem. Nå røk han rett i det stormaskede garnet og var meget enklere å pille ut. Puttet ham inn i rusa som lokkefugl for de andre, men etter 20 minutter i fortvilet ensomhet orket jeg ikke se på ham lenger og lot ham fyke videre til et hyggeligere sted.

Søndagen kjørte jeg samme opplegg uten å se noe gøy fra nord i det hele tatt.
6 m nettet derimot plukket inn litt meis. Morsomst var det med et toppmeispar jeg merket 7. mars 2009. De fikk de flotte ringene 8H00001 og 2 og er innom og viser dem frem et par ganger i året. Midt i villastrøket!

Denne helgen gikk mest til svanefangst og annet tøys. Nettene sto bare åpne et par timer søndag kveld. Tror den unge spurvehaukhunnen som hang der i tussmørket fikk seg en overraskelse på jakt etter kveldsmat!

Mulig jeg fremdeles gjør et eller annet feil. Vi får gjøre som samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa, halda fram og søga informasjon.
Da jeg ikke helt stoler på Senterpartiet har jeg snakket med Jon et par ganger underveis. Han kjører samme opplegget som før og har merket 500 så langt i høst. Ein spør seg.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar