onsdag 30. oktober 2013

Et gjenfunn litt uten om det vanlige.

Jeg skal ikke skrive mye om manglende blogg iver. Vi bare konstaterer at det er mer stas å være ute å se på og fange fugl enn å skrive om dem. Jeg skal like vel forsøke å få fortalt om noen av de mest spesielle tilbakemeldingene som har kommet inn.

I oktober 2008 holdt det seg en brødspisende mandarinand hann på Hurum. Litt i Sætrebukta og litt oppe i Mellomdammen. Der fikk han ring.
Så var det stille en stund frem til september 2012. Da dukket det igjen opp en mandarinand samme sted og vi svingte utom og leste av ringen for sikkerhetsskyld. Dette er ikke samme fugl som i perioder har vært sett ved Langvannet i Lørenskog.
 
Nå i oktober kom det melding om at Hurumfuglen var funnet død. Kodet tatt av rovfugl. 5 år og 1 dag etter merking. Fin alder det, men funnstedet var mer overraskende, Drehnow i Tyskland! Det er syd for Berlin og omtrent så langt du kommer mot øst før det heter Polen!
 

 
Hvor denne fyren egentlig kommer fra får vi aldri vite. Om han har rømt fra en voiler eller er fra den halvville stammen som finnes i Europa. Men de kan tydelig vis bli en del år gamle og beveger seg beviselig langt mer enn man kanskje ville tro om «parkfugl».
Ringmerking virker, jeg tror vi lærte noe.

1 kommentar: