onsdag 9. oktober 2013

Gjersrudtjern.

Årets høstfangst ved Gjersrudtjern har vært en litt laber greie. Jeg har drevet med ymse annet, ting med svømmehud på for eksempel. Tommy har vært innom uten å få helt fart i sakene. (Det ble sikkert 80 fugl like vel, men han er så beskjeden.) Enda litt mindre trivelig er det også der ute når de driver anleggsvirksomhet i forbindelse med byggefeltet som skal komme inne ved Maurtu.
Fikk like vel sparket meg ut siste søndagsmorgenen i september. Med så mye grønnsisik som det har vært i byen, og på Fornebu, i høst, håpet jeg det kunne bli litt fart i dem der ute også. Nå gjorde det ikke det, men et pent lite utvalg høstarter ble det.
De siste timene fant jeg frem en cd med litt mystiske, østlige pipelyder. Normalt får jeg bare fuglekonge og trekryper på denne, men nå slo Gjersrudtjern til igjen; gulbrynsanger nummer to!

Rett på egen kontaktlyd ved 12 tiden.
 
I sum ble det vel sånn ca 40 fugl:

 Gjerdesmett 2
 Jernspurv 6
 Rødstrupe 5
 Svarttrost 2
 Måltrost 1
 Gulbrynsanger 1
 Gransanger 2
 Blåmeis 3
 Kjøttmeis 6
 Trekryper 1
 Grønnfink 1
 Grønnsisik 4
 Brunsisik 4
 Dompap 2

 
Det med å prioritere lyder er aldri enkelt. Ofte ønsker man jo å moppe opp arter som jernspurv, gransanger og grønnsisik, men tenk om det passerte en stjertmeisfamilie? Eller man vil plukke inn den ene spettmeisen, eller rosenfinken, som vimser i området? Da er det kjekt med en liten ekstraspiller. En som er liten og lett og alltid er med. Tullehøytalere til PC og en mp3 spiller fra Clas virker.

Det finnes ikke bassgjengivelse i dette, men i disse til dilldallydene er det jo ingen bass!

 
 


 

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar