søndag 19. april 2009

Rolig helg på Lilløyplassen


Sivspurv, 4k hunn
To rolige morgener med merking på foringsplassen. Lørdag var det mest bjørkefink og grønnsisik i området. En kjøttmeis ble sett fange en mus (unge)og fly med den i klørne opp i et tre. Musa var fortsatt i live, men ble effektivt avlivet og spist. Det var riktignok en liten mus, men jeg synes meisen levde godt opp til navnet sitt.

Søndag kom Johnny og grønnfinkene. Finere vær gjorde at vi satt mest ute og sikkert forstyrret fangsten noe. På den annen side fikk vi med oss en del kornebbgjess og storskarv som trakk over. Årets første munk sang i buskene.


Linerle, 2k hann

Den første linerla og grønnsisiken for året her ute ble fanget og merket. Det er mye linerle rundt huset, men sjelden de går i nettet. Et forsøk på et nett bak uthuset med bjørkefinklyd på spilleren var mislykket. Ingen fugl i det nettet.


Til sammen 20 fugl merket. En blåmeis i sitt sjette år, og en sivspurv Carsten merket som 1k samme sted høsten 2006, ble kontrollert.

Resultat: 10 grønnfink, 4 bjørkefink, 4 grønnsisik, 1 linerle, 1 gulspurv

2 kommentarer:

 1. Heisann. Fin blogg! Det blir gøy å følge med på den fremover.
  Med fare for å virke påtrengende: Hadde det vært mulig å få beskjed på forhånd når en av dere har tenkt dere på Lilløyplassen? Jeg vet ikke hva som hadde vært best (mail, tekstmld., eller rett og slett bare si i fra her); uansett hadde det vært stor stas å vite når det foregår merking der. Vi grønningene er jo litt prisgitt dere garvede for å tilegne oss erfaring. Noen forslag?

  Applaus for bloggen!!

  Torben

  SvarSlett
 2. Ingen fare for å virke påtrengende. Det er bare fint du er ivrig etter å komme i gang :)

  Etter påske er det normalt lite fugl på foringsplassen og merkingen har vært ad hoc og tilfeldig. Dvs ikke planlagt i forveien. Og da er det vanskelig å gi beskjed. Carsten og Johnny har stått for kurset og jeg har ikke blandet meg så mye borti - ennå.

  Vi holder på med å organisere en website for ringmerkingsgruppa. Utprøving av denne bloggen er en del av det arbeidet. Her vil informasjon om aktivitet på Lilløyplassen og andre steder bli annonsert. Og skjer det noe på kort varsel skal jeg prøve å bli flinkere til å sende ut en mail. Nå vil det neppe bli noe særlig nettfangst før til høsten, men det er ikke lenge før ungemerking står på planen. Det kommer informasjon om dette i løpet av kort tid.

  SvarSlett