torsdag 27. august 2009

4 dager på Fornebu

Fire sammenhengende dager på Fornebu, 22.-25. august, førte til noen godbiter. De to første dagene var satt av til mentorvirksomhet. To personer dukket opp, Ingunn og Thor Erik.

Dag 1: totalt 46 fugler må sies å være tålelig bra, og akkurat passe for deltakerne for å få tid til blant annet nødvendige målinger av vinger. Dette var sangernes dag, med løvsanger (17), tornsanger (10) og munk (7) i flertall, men også en rødstjert og 2 møllere gikk i nota.

Dag 2: totalt 22 fugler fikk ring, men det skyldtes nok mest "dårlig" vær med sol og noe vind, pluss at spillerne brukte opp batterier. Det var mye av de samme artene som dag 1, mest munk (7).

Ellers fanget vi bl.a. en gransanger, jernspurv og blåstrupe. Godbiten denne dagen satt i nettet da deltakerne var på vei hjem. Ved bommen var fotograf Aag først framme ved nettet og sa at det var en raring der. Det viste seg å være årets andre vendehals, som alle fikk studert og fotografert.Dag 3: Det må være bombens dag! Undertegnede så på avstand at det ikke var noen vanlig hagesanger som satt fast. Med fuglen i hånda kom tankene raskt tilbake en god del år, til da jeg sist tok en slik en ut av nettet.

Tilbake på Lilløyplassen sjekket jeg boka for sikkerhets skyld, og ingen tvil: HAUKSANGER !! Den fikk ring og ble fotografert, og sluppet løs. Eventuelle turgåere kan ha hørt jubel fra en gærning da fuglen fløy.

Totalt 38 fugl ble dagens resultat, med løvsanger (11) og munk (13) i toppen. I tillegg kan nevnes buskskvett, rødstjert og gransanger

Dag 4: totalt 30 fugl. Mest av munk (11) og løvsanger (7) også denne dagen., men også blåstrupe og rørsanger. I løpet av formiddagen fikk også 2 unge tornskater ring, og dermed er vi oppe i 11 totalt også i år, en tangering av rekorden!?

Ved sjekking av noen steder på nettet, ble det den dagen merket mer enn Jomfruland+Utsira tilsammen. I følge Carsten var det dobbelt så mange som Ottenby+Falsterbo tilsammen, men like mye som i takrørene på Falsterbo. Det var vel flere steder her til lands som merka flere fugl.

1 kommentar:

  1. For en flott helg vi hadde!!
    Og den "raringen" har blitt min favorittfugl etter møtet med den. Vendehalsen er bare så utrolig morsom og søt. Spennende var det også med blåstrupen som gikk i nettet. :)
    Så må jeg jo igjen gratulere med hauksangeren!!

    SvarSlett