mandag 5. oktober 2009

Fornebu 3 - 4 oktober

Vinteren nærmer seg og det tynnes ut i rekkene hos noen arter, mens andre kommer til. Carsten og Thor-Erik fikk gleden av å stå opp tidlig på lørdagen. Lyd og heisenett gir best resultat i grålysningen. Det ble bare tre, den siste var helt død. Spurvehauken hadde forsøkt å få med seg en av rødvingetrostene. Værgudene fikk rett i sine spådommer om tiltagende regnvær så det ble mest fangst på foringsplassen. Det ble noen pil- og grønnfink. En av de sistnevnte med fremmed ring! (Den er ikke merket på Røa. Det var det første vi sjekket.)

Småvåte blåmeis er ikke noe hyggelig å jobbe med så vi gikk etter hvert over i indretjeneste. Thor-Erik fikk drevet et par timer med RingAccess. Vi hadde noen løse lapper med trost og sjøfuglmerking som ikke var ført.Søndag startet lettskyet og gikk over i strålende sol. John Martin var enslig ringmerker for dagen. Det var ikke mye fugl i terrenget så nettet på foringsplassen kom fort opp. Høstens første bjørkefink gikk i her. Noen av meisene som ble merket som pullus i vår begynner å dukke opp. En pilfink som fikk sin ring mens den lå i reiret under taksteinen på uthuset, gikk også i nettet.

I 2009 har flere arter satt rekord med flest merket pr år på Fornebu. Den siste uken har to nye arter blitt med i denne gruppen. Det er gransanger og svarttrost med hhv 34 og 27 merkede i år.

Resultat
Jernspurv 1
Rødstrupe 1
Svarttrost 3
Gråtrost 2
Rødvingetrost 1
Munk 1
Gransanger 4
Blåmeis 5
Kjøttmeis 2
Pilfink 7
Bjørkefink 1
Grønnfink 17
Sum45

7 kommentarer:

 1. Skulle så gjerne ha vært der på søndag, men formen lå ikke helt inne. Håper det dukker opp både rødvingetrost, grønnfink og bjørkefink ved neste korsvei.

  Var ved Østensjøvannet på tirsdag (5.10) og tok bilder av noen flere ringer:

  Stokkand hann: .. 3018287
  Grågås: BA 20151
  Grågås: BA 10093

  De seneste dagene har jeg bl a sett to stjertender og en kortnebbgås der nede. Kortnebbgåsa hadde helt tydelig en grågåsmake, og sammen hadde de tre barn.

  SvarSlett
 2. Det er for øvrig veldig vanskelig å få lagt inn kommentarer her inne. Må gjøre mange og tapre forsøk før de blir akseptert.

  SvarSlett
 3. Disse er merket i år så jeg har ikke noe data på dem ennå. Antagelig er det Carsten som har vært på færde. Jeg har lagt det inn, ellers kan du legge inn selv hos http://www.stavanger.museum.no/default.aspx?ChannelID=1035&DocumentID=10500

  SvarSlett
 4. Aha, så jeg kan rapportere selv. Artig!
  Tusen takk for linken :)

  SvarSlett
 5. Lome tar på seg all skyll for de overnevnte tre merkingene.
  Morsomste er stokkanden, han er merket ved Treschowsbro i februar. Har trukket langt mao.

  SvarSlett
 6. Ja, det var langt, nemlig hele 7 km i luftlinje må da være verdensrekord ! :)

  SvarSlett
 7. Det er lengre enn kråkene på Lillestrøm:(

  SvarSlett