tirsdag 6. oktober 2009

Høstmerkinga i gang også i Hobøl

Etterhvert har vi også kommet i gang med litt fangst og merking i Hobøl, nærmere bestemt hjemme hos meg på Lindås ved Tomter (to 9-metere ved foringsplassen) og på Knapstad hos Morten Hage (én 9-meter ved foringsplassen).

Første runde var på Lindås 13. september, men utbyttet ble ikke det helt store. Totalt 13 fugl; 9 kjøttmeis (hvorav én 1k fra egen hage), 3 blåmeis og 1 løvmeis. Sistnevnte reddet forsåvidt dagen siden det var første gang jeghar klart å få fingrene i en slik en!

Neste runde var også på Lindås, 20. september, og denne gang med assistanse av unge Hr. Hage. Utbyttet ble da noe bedre, og var dominert av grønnfink (20). Ellers var det også denne gang endel kjøttmeis (9), samt 2 spettmeis og én hver av blåmeis og bokfink.

Sist søndag, 4. oktober, forflyttet vi oss til Knapstad for å gjøre en innsats på hordene som frekventerer Mortens foringsplass. En nydelig høstdag ble det, og totalt 77 fugler fikk ring om foten; nesten halvparten av disse var grønnfink (36). Ellers var det endel pilfink (12), kjøttmeis (10), blåmeis (8) og spettmeis (5), samt noen 4 gråspurv.

Mvh

Lars Erik

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar