onsdag 30. desember 2009

Parkfangst uke 51 og 52

Jeg synes det er kaldt jeg. Virker som fuglene synes det samme. I Akerselven er det mindre åpent vann enn på mange år.
Noe av det fine med litt større fugler er at de kan fanges og merkes med hansker! På Kuba for eksempel. Har vært der et par lunchturer med godt resultat. Det har jeg omsider til Østensjøvannet også. Pleier å ta en liten morgentur dit hver julaften. Mer spennende det en Disney? Stokkendene var sjeldent på hugget, ignorerte dem og fanget to sothøner i stede! Av og til er kvalitet mer spennende en kvantitet.


Waving merry Christmas to Kane!

Forleden ble det også tid til en rask stopp på Hvervenbukta. Der oppfører fuglene seg ikke helt som i parkene, men etter en del juledager med mange brødposer gikk de helt bananas. Hadde noe ugjort med en av svaneungene, men gråmåkene tok maten ut av nebbet på den! Etter å ha merket tre stokkender ble de litt mer reservert og jeg fikk orden på svanefamilien.

Det har siden sist kommet noen flere gjenfunnsbrev fra Sentralen. Mye dreier seg om måker. Tror vi må lage et eget innlegg om det i løpet av vinteren.
En tjeld vi skrev om i slutten av november holder seg fremdeles på samme sted i Nederland. Den er lest av ikke mindre enn syv ganger til siden sist. Samtidig tikker det jevnt inn meldinger om hvitkinngjess med plastring fra ulike steder der nede.
Det mest spesielle var like vel gjenfunn av ringen til en av tyrkerduene jeg merket ved Bekkelaget kirke 16. mai i år. Den ble funnet i en villa hage 2 kilometer lengre syd i november. Hvor det har blitt av fuglen er det kanskje bare katta som vet?

Merkeresultat
Knoppsvane 1
Stokkand 12 (I tillegg kommer de seks vi tok med strikknett.)
Sothøne 2
Gråmåke 2
Bydue 6

1 kommentar:

  1. Hope you all had a Merry Christmas and you too Mr Coot! All the best for 2010!

    SvarSlett