lørdag 19. desember 2009

Whoosh!

Endelig og omsider fikk vi testet siste investering på fangstfronten; strikknett.
Vi har test- satt opp, tenkt, lurt og matet. Tidlig lørdag morgen var alt på plass på Sagene. 12 minus grader, lite turgåere og mange sultne, samarbeidsvillige fugler. Nesten da. Disse dyra skjønner mer enn vi tror. Gråmåkene kom svermende når de så mann med brødpose. Vandligvis går de ned på det som gribber, i to etasjer. Men foran nettet? Neida, bare en enslig due som turte.
Forsøkte å lokke endene opp av den lune råka i elven. Litt motvillig, men en liten gjeng og noen duer fant brødfatet. Vi tenkte at dette er dagens mulighet, det tenkte en 40 cm lang fillebikkje uten snor også. Hva pleier å skje når litt nervøse fugl blir skremt? De stikker av.
For å gjøre den neste kalde timen kort; vi fikk samlet litt ender, dro i utløseren og fanget 9 fugl! Hvor mange som stakk av fikk vi ikke helt tak på. Videoplanen og alle andre hvemgjørhva planer hadde rukket å bli litt frosne…


Lett famlende. Vi trener på og håndterer mer enn en and av gangen.


Polfarer Mjelde har hanket inn dagens første merkerkryss.

Men dette gav mersmak!
Et litt mer kamuflert oppsett kan lure måkene. Litt høyere lufttemperatur kan gjøre endene litt lettere til bens. Duene er bare et tidsspørsmål. Tror vi.

Merket:
Stokkand 6

Kontroller:
Stokkand 3. To fra sist vinter og en PK merket i 1996!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar