tirsdag 26. januar 2010

Parkfangst uke 2 og 3.

Rimelig grei aktivitet på tross av til tider lave temperaturer og mye is. Det meste er plukket opp langs Akerselven fra Kjelsås til Kuba. Videre nedover er det velidig lite åpent vann. De endene som ligger der virker også sjeldent lite ivrige. Jeg slutter aldri å forundre meg over hvor forskjellig disse dyra oppfører seg fra sted til sted.

Sto nesten to timer ved Østensjøvannet en lørdag med teleskop. Det resulterte i ca 20 ringer lest. Bare 16 av dem kan brukes. De andre er det en eller annen feil i. Ringer som har byttet ben og ender som har byttet kjønn… Det var ikke alt for mye lys unner broa etter 15. Ble litt små lei av korte, urolige, orange ben med ring som begynner på 38!

Fikk rimelig god kontroll på gjessene. De tre som lå i Frognerkilen nyttårsaften var der oppe nå. Hvitkinngåsa er som jeg trodde en av de faste. På tredje vinteren. Har aldri trukket ut. Fikk bare til 4 sothøneringer. De er stadig oppe på isen, men legger seg ned og gnager på et eller annet mens de trekker opp beina. Den eldste er en PK merket 1/1-08. Det er en av de fastboende, vi har to sommer- kontroller på den også. Den som er avbildet i bloggen så jeg, og to av de tre jeg har merket i vinter. Har også bruddstykker av et par til, men ikke nok til å knekke koden.
Får bruke det som en unnskyldning til å svinge innom der en tur til om ikke så lenge.


I mangel av en spennende illustrasjon fra de siste ukene, fant jeg et bilde av hvor galt det kan gå når jeg forsøkte meg på å lese av ringer med kamera.
Ute på Huk opplevde jeg noe rart. Etter en del veiving med brød- posen fikk jeg lokket til meg et savnepar. Hannen hadde ring, men ikke hunnen. Jeg forsøkte derfor å innynde meg hos henne, få henne til og komme litt nærmere. De pleier og la seg styre av hvor man kaster brød, men denne damen likte det vist ikke. Plukket opp bitene og spyttet dem ut igjen! Kanskje jeg må ta med salat og ålegress neste gang?

Resultatet forteller at det nytter om man bare kommer seg ut jevnlig.

Resultat
Stokkand 26
Gråmåke 1
Bydue 5
Sum32

3 kommentarer:

 1. Jeg har etter hvert lest av ganske mange ringer i det siste ved å fotografere dem. Har ikke hatt for store problemer med akkurat det, men av og til kreves det 2-3 bilder.. og litt tålmodig venting på at fuglen snur seg med tallene vendt i riktig retning.
  Foreløpig har jeg imidlertid bare rapportert noen av dem. Får ta meg sammen og sende inn resten en av dagene.

  SvarSlett
 2. Få de inn! Opplysninger som støver ned i gamle notisbøker i nederste skuff finnes det nok av. I Stavanger har de en stor, flott datamaskin kom mye enklere sorterer alt dette!

  SvarSlett
 3. Lover bot og bedring Carsten! *ser brydd ned*

  SvarSlett