onsdag 6. januar 2010

Takk for meg!

Jeg har flyttet til Aurdal i Valdres, og det er dermed naturlig å bytte ringmerkingsgruppe. Årets merkinger og kontroller er sendt til Stavanger, resultatet ble 307 merkede fugler fordelt på 27 arter. Totalt har jeg merket 2087 fugler fordelt på 63 arter for årene 2004- 2009 som medlem av Oslo & Akershus Ringmerkingsgruppe.

Merkebordet mitt i vindfanget på hytta.


Årets merkevirksomhet foregikk for det meste ved hytta i Sør-Aurdal, med særlig vekt på fangst av hekkende rødstjerter , og ellers har jeg merket endel fugler i forbindelse med prosjekter ved Naturhistorisk museum. Jeg fikk fanget 13 voksne rødstjerter i kasseområdet mitt og kontrollert en hann merket i 2008.

Det mest spennende i 2009 var vel 1 lavskrike og 4 nøtteskriker fanget i standardnettet mitt ved hytta, i tillegg til 2 steinskvetter fanget i klappfelle med melormer som agn.Takk til Carsten og Johnny for god ledelse av ringmerkingsgruppa og takk til John Martin og andre som dro igang ringmerkingsbloggen! Takk for meg i Oslo & Akershus RG!

Mvh Trond Øigarden

3 kommentarer:

 1. Synd å miste deg fra gruppen, men lykke til med videre merking! Det har vært interessant å lese om rødstjertene dine. Jeg håper jeg får tak i noen voksne til sommeren selv. Flotte fugler.

  SvarSlett
 2. Takk for laget og for hyggelige ord :) Du får stå på ved hytta og det er jo lov å si hei hvis anledningen byr seg...

  SvarSlett
 3. Støtter fullt ut begge kommentarene over.
  Dukker det opp noe spennende om for eksempel rødstjertene eller de lyse kjøttmeisene fra barskogen er det lov og komme med et lite innlegg.
  Noen av oss er som du vet kronisk nysgjerrige!

  SvarSlett