onsdag 10. mars 2010

I skogen

Etter litt for lite ringmerking i vinter, fikk jeg luftet nettet en times tid i dag. Stedet ble en foringsplass i Maridalen i tett granskog. Håpet var å få noen skogsarter. En flokk stjertmeis har i den siste tiden vært på foringsplassen, men de glimret med sitt fravær i dag. I tretoppene var det kjernebitere og korsnebber. Dessverre har jeg ikke fått de ned på foringsplassen.

Flaggspett 3k+ hann

Nettet var kanskje litt for synlig mot snøen. Alle var litt skeptiske. Da første flaggspetten gikk i og spratt ut igjen, lagde den så mye leven at alle nøtteskrikene som hadde linet seg opp i trærne stakk langt avgårde. Lettere ble det ikke da et innpåslitent rådyr stadig dukket opp rett ved nettet og jeg måtte ut av bilen og be det gå en annen vei. Heldigvis var det noen få fugler som gikk i også. Blant annet en flaggspett som ble en blodig affære. For meg. Den hadde skarpe klør og et nebb med god kraft.

Resultat
Flaggspett 1
Dompap 2
Sum3

og en lokal granmeis ble kontrollert

1 kommentar:

  1. Selv om ikke fuglene var særlig samarbeidsvillige og blodet rant, er jeg sikker på at du hadde en fin dag uansett! ;)

    SvarSlett