mandag 8. mars 2010

Parkfangst uke 8 og 9.

Som de foregående bloggene over dette tema, handler det stort sett om hvor det er vann/is og om det i det hele tatt er levelig utendørs. Midtuke fangsten var rimelig grei. Første helgen var som de foregående, kalde og med nedbør. En liten økt på Olaf Ryes plass ble det riktig nok, før jeg reiste opp ved Teknisk Museum og fikk tak i ti ender på kjappen. Stas. Så ble det helt tørke. Når været slo om de siste dagene var det også galt, alt for mye turfolk langs Akerselven. Andre steder jeg har besøkt er endene lite villige. Faktisk bare to fugl fanget på en uke. Og det er ikke innsatsen det har stått på!
Vi får tro det går mot vår og at de første trekkfuglene finner veien til foringsplassene våre.
14 svaner i Sandvikselven søndag er for eksempel et godt tegn. Vondt å lese av ringer fra høy brygge, men hannen fra Storøykilen og en av fjorårsungene fra Nesset var der.


Disse fire har enn så lenge ikke ring.

Stavanger Museum har vært på farten igjen og
En knoppsvane PK merket som 1k i Mosvatnet, Stavanger i 1998 er kontrollert samme sted etter drøyt 11 år. Så gammel ble aldri en grågås merket som pullus på Hovedøya sist sommer. Den rakk så vidt å få med seg årsskifte før den også havnet i en dansk gryte.
Vi fikk også denne gangen melding om en langreist stokkand. Han ble merket på Sandaker i januar i fjor. I slutten av september ble ringen lest av to ganger i Umeå! Det er 660 km mot nordøst. Litt fascinerende å tenke på at en av disse ”bortskjemte, ubane gakkgakkene” kanskje har hekkeplassen sin i et lite tjern i Finland?


Oppsummert ble resultatet slik                            
Stokkand 23
Bydue 2
Gråspurv (+ en kontroll fra samme sted i april)9
Pilfink 1
Sum35

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar