mandag 1. november 2010

Parkfangst uke 42 og 43.

Nå er det fin høst og tiden for å trappe opp parkfangsten.
Uke 42 gav en forsmak på vinteren. Kalde fingre og vanskelig å få endene dit man vil på grunn av is! Heldig vis bedret det seg litt og det har vært rett så trivelig utendørs.
En liten ettermiddagstur til Lilløyplassen resulterte i at den siste av ungene i den familien som har ligget i Storøykilen den siste tiden fikk ring. Og jeg som trodde den gjengen kjente mine hensikter?


En bråkemaker jeg fant langs Akerselven.

Igjen har Torben meldt om svaneaktiviteter i indre havn. Fant et svært brødivrig par på skråplanet av Operaen. Hun merket som voksen i Moss i 2003, han var umerket! Spennende. Med ørten busslaster med japanske turister var selv jeg litt reservert. Svingte innom morgenen etter, men da var selv følgelig fuglene fløyet! Dumt.
Var en liten tur forbi Langvannet og Lillestrøm senere samme morgen, i is og tåke. Det gav ikke det helt store. Må nok fryse på litt mer i innlandet først.

Byens parker derimot er fulle av sultne duer. Noen har det blitt i farten, men det har ikke akkurat vært satset hardt.

Det mest forvirrende som har skjedd var konsekvensene av at det nå ligger en enslig knoppsvane i Middelalderparken. Oppdaget den sist torsdag morgen og stoppet for å finne ut hvem det var. Viste seg å være helt ringløs 3k lignende sak. Kom nærmere på brød, men ikke nærme nok. Det kom også svømmende en litt merkelig gråmåke. Liten, nett, lys, beveget seg litt langhalset som en hettemåke! Knipset et bilde av den i farten og så gikk kamra tomt for strøm.


Dette er etter all sansynelighet OAs første kaspimåke.

Somlet litt før det kom ut på Artsobservasjoner, men da gikk det ikke mange minuttene før Bjørn Olav hadde tenning. Dette luktet det kaspimåke av!
Siden har han lett og lett over hele byen. Vi skulle så gjerne ha fått sett nøyere på tegningene i vingen. Tror du vi fant den? Eller noe som lignet? Neida.
Men etter at ymse utenlandsk ekspertise har fått sett bildet svarer alle entydig; Cachinnans!

Etter dette tok jeg et raid i Sandvika og utover i Asker etter svaner. Fant ingen! Så dem ikke en gang. Trøsten var at endene i Asker, de som skal til Russland, var like greie som de pleier.
Resultat
Knoppsvane 1
Stokkand 13
Hettemåke 1
Gråmåke 2
Bydue 11
Kråke 1
Sum29

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar