tirsdag 22. mars 2011

Parkfangst uke 9, 10 og 11.

Kamera er lurt. Disse ukene har vi lest av haugevis med ringer. Veldig overraskende mest ender og svaner.


Etter jobb og med litt lite lys på Kuba. Dette er den eldste vi har funnet. Merket i Akerselven av Kåre Bent Sunde i 2001.

Den siste uken var det helt klart vårdrag i luften og de første grå- og kanadagjessene er tilbake. Det er også det faste knoppsvaneparet i Østensjøvannet. Vi aner ikke hvor de holder til om vinteren, men nå fikk omsider hunnen på seg en fargering. Virker som de har klart vinteren greit. Hun veier over 8,8 kg.

Ellers var alt annet vi fant lokale helter merket her i byen de siste årene. Eldste utenom stokkanda på bildet var vel en kanadagås merket som pullus i 2007. Og den som hadde reist lengst, en stokkand som hadde flyttet 10 km fra Østensjøvannet til Kadettangen i løpet av vinteren.


Veldig strømlinjeformet sak? Merket ved Østensjøvannet 12. mars 2009.

Tidlig sist søndag morgen tok vi et lite drag etter gråspurven på Marienlyst. Nøyaktig et år siden sist. Konklusjonen ble i grunnen den samme, dette var bra, men hadde vi gjort det noen uker tidligere ville det vært vesentlig mer fugl i området. Problemet i år var at da var det VM og ille mye folk som skulle til T-banen. Vi sikter 14 dager tidligere neste år. Det er godt å ha noen planer! Det ble litt lite variasjon, skulle gjerne hatt et par trost. Trøsten ble en ung fiskemåke.


Fargeringer er lettere å lese av. Her en lokalmerket 3k gråmåke på Vippetangen.

Hettemåkene er nå på god vei inn. Vi forsøkte å lese av et par stykker, men fikk ikke alle sifrene til å sitte. De har travle ben på våt, glatt is! Du skal se vi må fange dem.

Vi har også fått tilbakemelding om en merket i Frognerpaken i 1997 fra Klippan i Göteborg. Der har den blitt lest av hver vinter siden 2004, uten fargering!


I mangel av villige småmåker tok John Martin inn det største beistet han kunne finne ved Engervannets utløp.


Parkfangst uke 9-11
Knoppsvane (1 fargering påsatt)0
Grågås 1
Stokkand 9
Sothøne 1
Fiskemåke 1
Gråmåke 2
Blåmeis 1
Kjøttmeis 2
Gråspurv 20
Pilfink 4
Sum41

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar