torsdag 31. mars 2011

Trost o-og stær, synger alle dage

Gjøk og sisik var det ikke mange av...

For to år siden var jeg på Neslandsvatn, Telemark i begynnelsen av april og merket finkefugl. Bokfinktrekket var på retur, men resultatet var likevel brukbart. Dette tenkte jeg at jeg kunne gjenta og helgen 26.-27. mars passet best i år. Lokaliteten er omtrent den samme, men er flyttet til nabohagen som ligger en del mer åpent til, men med høye trær rundt.


Denne gangen var det mye mindre fugl og litt vanskeligere å finne en like god plassering for nettet. Det var desto hyggeligere å sitte i strålende vårsol og drikke kaffe i godt selskap. Det var noe bokfink i trærne rundt, og svarttrost overalt. Men de så nettet godt, landet ved siden av og hoppet under. Annen småfugl holdt seg unna.

Dag to var det overskyet og vind. Det var fortsatt lite småfugl på foringsplassen, men det gikk 20 svarttrost og stær i nettet i løpet av formiddagen. Dette er ikke arter jeg merker noe særlig av så det var morsomt. Det hadde nok vært lurt å bytte til trostenett, men det er ikke alltid lett å vite på forhånd hva fuglene vil.

Neslandsvatn 26. - 27. mars
Flaggspett1
Rødstrupe1
Svarttrost17
Blåmeis8
Kjøttmeis6
Spettmeis1
Stær5
Gråspurv2
Pilfink11
Bokfink1
Gulspurv1
Sum54

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar