søndag 10. mars 2013

Carsten forbereder merkesesongen. Del 4.

Som nevnt flere ganger tidligere på denne bloggen har vi et hyggelig bekjentskap hos Maxbo på Fossum. Der blir det fra tid til annen en del plankekapp. Sånt kan puttes i ovnen eller doneres til fuglekassebyggere.
Senhøstes en kveld stappet vi bilen så full vi kunne og startet produksjonen.

Dette er de likeste bitene. Resten bor i fire fulle søplesekker.
 
Første prioritet var uglene i Enebakk. Minst 5 store kasser ble ferdigstilt og kom seg ut. Ryketen sier at kattugla nå synger ved den ene. God start.
En haug med småkassebyggesett ble også kappet klart og delt ut til trengende. Videre har det gått litt i rykk og napp. Minusgrader og trelin er ikke noe gøy. Det fyser, uten å lime!
Ikke er det noe stas å beise heller. Tørketid på en drøy uke og andrestrøket bare perler seg. Men med litt nå, og litt da er en del blitt ferdig.

 
De første er hengt ut, resten blir klare i løpet av de nærmeste ukene. Da skal vi omsider få byttet ut en del gammelt skrummel rundt Lilløplassen. Det har jeg gledet meg til i flere år. Ubeisede finèrkasser varet på en måte ikke evig…

For de som måtte trenge egnede bruksanvisninger finnes det her.
Og det ser ut som John Martins design faller i smak!
Jeg er litt misunnelig, for mine kasser gidder ikke duene kikke på en gang. Har flyttet to nå i vinter og går våren opptimistisk i møte.
 
Hvis noen ikke vil bygge selv, kan kasser til de morsomste arter kjøpes på plantasjen.

 Oppdrett av svartbakmat!

 

 

1 kommentar:

  1. Skeptisk til plantasjens produkt. Rødspette er en fisk (flyndre). Illustrasjonen er en blåmeis. Hva med en fuglekasse i bjerk? http://www.jula.no/fuglekasse-714018

    SvarSlett