mandag 11. mai 2009

Parkfangst ? uke 19.

Dette ble en mager uke i parken. Har vært en del ute, men det har jo alle andre i det fine været. Fuglene er ikke helt klare for brød, det virker som mange av dem er mer opptatt med reproduksjon.
En del gåseringer har blitt lest av og jeg har merket meg den del trostekolonier. Der burde det være merkeklare unger om ikke mange dage.
Det mest utrolige som skjedde denne uken var en and som falt ned fra himmelen og landet nærmest for mine føtter!
Var en runde lørdag ettermiddag for å sjekke de siste uglekassene. (Som for øvrig også var tomme. Elendig tilslag i år.) Kjørte litt på kryss og tvers for å unngå regnbyger og sjekket fuglelivet ved et par isdammer nord i Frogn på veien. Ruslet over demningen på Hetholdammen, kvinandparet ble skeptiske og forsvant. Hørte bøksanger og svartspett og tittet etter dvergspett. De hekket der i fjor. På vei tilbake hørte jeg noe rabalder oppe i trekronene og ned datt en fugl! På skogbunnen nedenfor demningen satte en lett fortumlet fru kvinand. Om hun fløy på noen grener eller forsøket å lande i et eiketre vet jeg ikke. Nå var det bare å komme seg rund og ned, hun hadde dårlig trening i å lette fra annet enn vann og ble plukket inn som en brødand ved Akerselva.
Virket hel og fin, ble merket, fotografert, aldersbestemt og sendt ut på dammen hvor maken lå og ventet.
Sterk opplevelse.


Kvinender har urolig tøffe føtter!

Det ble dårlig med andre bilder av henne. Det er ikke lett og holde litt større fugler på presentabelt vis og fotografere dem alene.

Merkeresultat:
Kvinand 1
Hettemåke 1

2 kommentarer:

 1. Ja du verden for noen føtter!
  Morsomt å se deler av kvinanda jeg vanligvis ikke ser.
  Jeg er for øvrig mektig imponert over at du/dere klarer å få tak i fuglene på denne måten. Selv hadde jeg nok ikke engang klart å få fanget inn en brødand ved Akerselva!

  SvarSlett
 2. Husker en som tidligere kommenterte min fascinasjon over en sandlo's tær...

  Registrerer med intresse at vedkommende nå har endt opp med samme fetish he he

  SvarSlett