søndag 27. september 2009

Parkfangst uke 39.

Nå var det på tide å ta opp den geskjeften. Den siste uken har byens ville dyr begynt å vise interesse for bakverk igjen. De har jo tatt det til seg i hele sommer, men uten den iver og entusiasme vi trenger for å kunne kaste oss over dem. Litt fangst har det blitt siden sist oppdatering 17. mai. Hjelp, det er 19 uker siden!
Gåsunger har det blitt litt av, men bare halvparten av det vi tok i fjor. Virker som særlig grågåsa hadde en litt dårligere sesong. Derimot har det blitt noe flere stokkandunger. Fint å få tatt dem allerede på hekkeplassen. Da får vi litt bedre data på sted og alder. Mytende ender er ikke noe spennende, de holder seg stort sett på vannet når jeg er i nærheten. Svanene i byen sliter jeg litt med. Det er en del par rundt forbi, de fleste kommer på brød, men ungene har ikke til å sette beina unner seg og gå opp på land. Det blir bare en her og en der, men de er stedtro og vi har fremdeles en del uker til de begynner å flytte på seg.
Byduer er noen raringer. Det meste av sommeren går de i gresset og er helt uinteressert. Så noen uker i juli kom de som et skudd og det ble tatt 30 på kjappen, for så og holde seg på flere armlengders avstand igjen. Så rart?
Siv og sothøner har det heller ikke blitt noe greie på. I fjor lå mange av ungfuglene ved broa over Østensjøvannet og ventet på brød. I år ligger de godt utpå og spiser vannplanter.


Ikke fult så dekorativ i vinterdrakt.

Siste ukes merkeresultat:
Knoppsvane 1
Stokkand 6
Hettemåke 1
Bydue 4
Sum12

1 kommentar:

  1. Her på Lambertseter tror jeg du ville klare å merke ganske mange byduer. Bare gi beskjed hvis det er av interesse. ;)

    SvarSlett