torsdag 10. juni 2010

Carsten iverksetter en gammel plan. Del 2.

Det har vært en lang, mørk vinter. Da er det lett å få alt for mange gode ideer. I det minste langt flere enn det finnes tid til på en vår. Uten å fornærme stokkendene så er det nå de litt morsommere artene har kommet tilbake og det er tid for handling.
Utstyrt med lette nettstenger i bambus (med skjøter som brakk flere ganger og måtte spjelkes), GPS (som stadig påsto at jeg gikk litt feil vei, og hadde rett) og myggmiddel (som faktisk virket!) gikk jeg forleden kveld en liten tur i skogen. Fant en glissen kolle med furutrær og satt opp nettet. På med lyd klokken 23 blank og det gikk mindre enn et minutt før kammeraten hang der:


Nattravn!

Merkelig skapning. Nesten enda rarere i hånden enn vendehals. De er mindre enn jeg hadde ventet. En gråtrost er en klump i forhold.


Frosk?
Det var lyst nok til å se den flagre mellom trærne og til å merke og ta blodprøve, men bildene ble heller elendige. Men opplevelsen var veldig bra! Dette gav helt klart mersmak. Planen er å besøke flere høydedrag i nærheten i tiden fremover og se om jeg kan finne ut litt mer om hvor mange de egentlig er.


En ekte frosk jeg fant på nattlytt-runden jeg kjørte etterpå.

3 kommentarer:

 1. Du har så mange spennende planer Carsten, og jammen klarer du å gjennomføre dem på en vellykket måte også! Dette må ha vært en alle tiders opplevelse. Nattravnen ser unektelig ut til å være en snodig liten skapning.

  SvarSlett
 2. hm.. klarer ikke bli enig med meg selv om den er vakker eller ikke he he

  Rar er den unektelig...

  uansett gratulerer med morsom art!

  SvarSlett
 3. Dette må jeg prøve hjemme!!! Vi burde hatt et ideforum for sånne ideer!

  SvarSlett