tirsdag 27. juli 2010

Flere tårnseilere.

På tide med en liten oppdatering.
I går kveld var John Martin og jeg ute en liten tur til etter tårnseilere. Jeg ville gjerne dele disse gripeklørne med noen!


Været avslører at dette bilde ikke er fra i går...

Kjørte et litt annet nettoppsett enn sist. Om det gav noe vesentlig bedre uttelling vites ikke. Uansett hvor høyt man setter nettet stryker de like over. Noen ble det likevel, nærmere bestemt 10, de fleste i det solen gikk ned og nettet ble litt vanskeligere å se. Siste gikk i mens vi tok ned, litt før klokken 23. Satte seg ettertrykkelig fast og det tok nok gode halvtimen med hodelykt før den var frigjort. Trenger jeg si at det selvfølgelig var en egenkontroll fra et par timer tidligere!

I en stille periode tok vi pause fra tårnseilerne for å se på taksvaleredene og andre fugler nede ved bekken. Taksvaleungene var ganske store og noen var også utflydd. Og låvesvalene strøk så lavt over bakken på parkeringsplassen at de kunne fanges med bordtennisnett. Vi måtte selvfølgelig se om vi kunne få tak i noen. Først litt tårnseilerfangst, så var planen å gå med hver vår stang og nett i mellom. Da vi kom ned igjen var det fortsatt mange svaler, men alle fløy altfor høyt så det hadde ingen hensikt å prøve.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar