tirsdag 21. desember 2010

Parkfangst uke 49 og 50

Måker er fremdeles litt gøy. At vi leser av hverandres som flytter seg mellom Frognerkilen og Frognerparken er ikke så overraskende. Derimot hadde jeg ikke ventet at en med ring jeg snappet inn ved Nybroa skulle vært merket av John Martin på Kadettangen 5 dager før! Samme sted dumpet det inn enda en med svensk ring!


I Frognerparken startet John Martin sin plastringmerkekarriere forrige helg med to 1k gråmåker. Måkene var ivrige, men det ble fort busslastene med turister også. Hyggelig å snakke om ringmerking på engelsk og fingerspråk, men det blir ikke noe merking av det. Sist helg var været surere og turistene færre, men da var det heller ingen måker. Bare hettemåkene var nede og snappet brødbiter uten egentlig å lande. Til slutt var det bare å nøye seg med stokkandfruen på bildet over.

Unge Lome har også vært på tur rundt om kring i nabofylket.

Det ligger fremdeles en god gjeng svaner ved Kadettangen. Disse mates forholdsvis friskt og vi er redd ikke alle kommer til å trekke utover i fjorden. Det er nå over 25 av dem og isen spiser opp mer og mer åpent vann. Dette er ingen heldig kombinasjon, Sandvika er farlig. Sist uke forsøkte en 4k fyr seg på en spasertur på E18. Det var ikke noe lurt. Der mistet vi en fra 2007 som skulle inn i hekkebestanden.

Litt har det blitt, ikke så veldig mye spennende. Det monner jo selv om vi ikke helt får til de antallene andre gjør.

Resultat
Knoppsvane 1
Stokkand 18
Sothøne 1
Gråmåke (+ 3 plastringer)6
Bydue 2
Sum22

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar