mandag 6. desember 2010

Parkfangst uke 48

Nå var det plutselig så mye å fortelle om at parkfangstbloggene kommer litt tett.
For noen uker siden skrev John Martin at det var vannfugltid. Stemmer bra det. Godt oppildnet av hva andre får til, ble det satset litt tyngre sist uke.
Først småstuntet vi litt i ukedagene. Lunchen kan jo godt brukes til å sette fargering på måker man har vært med å merke som pullus!


Denne krabaten ble merket på Nordre Sundbyholmen i forbindelse med ringmerkingskurset i 2006.

Søndagen kom med etter forholdene mildt vær. Sånt må man benytte seg av og de aller fleste andeforingene langs Akerselven ble besøkt. Først alene, så i følge med Morten Helberg. Vel nede på Vaterland slang John Martin seg med også.
Vi fikk en sjelden oppvisning hvordan man ikke bare finner måker med ring, men også få tak i dem! For en som går mye alene var det veldig hyggelig og lærerikt å være flere!Ikke overraskende var det flest 2k fugl som hadde ring. To fra Bleikøykalven og en fra Alv. Den fjerde derimot har svensk ring! Det er mye spennende der ute, det er bare å lete.


Ser han ikke veldig svensk ut?

Både med og uten vilje ble det plukket inn noen kontroller av duer og ender også. En bydue Torben merket ved Nybroa i november i fjor går der enda. En stokkand som ble merket som pullus i Hovindammen i sommer, har blitt til en hann og har flyttet ned til samme sted.

For å toppe utflukten avsluttet vi med å plukke inn hver vår svane på Kadettangen. Så var det plutselig mørkt…

Oppsummert gav denne ukens innsats:
Knoppsvane 2
Stokkand 33
Sothøne 1
Gråmåke 8
Bydue 13
Sum57

Som om dette ikke var nok er det ettermontert plastring på en knoppsvane og fem gråmåker.

Komme seg ut no!

Oppdatering:
Slik kan det oppleves av forbipasserende. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar