lørdag 30. juli 2011

Spontan parkblogg.

Helt plutselig kom skrivekløen. Det skjer spennende ting der ute!

Denne travle krabaten merket vi ved Ulsrudvann 12. juni.

27. juli sto jaggu rakkeren på en strand utenfor Amsterdam! Meldt inn med bileddokumentasjon og alt i orden. Det er 913 kilometer for en jeg trodde så vidt hadde lært å fly. Det gir et helt nytt perspektiv på opprinnelsen til de 1k hettemåkene som nå vimser rundt her i byen. Slå en 90 mils bue not nord og øst på kartet så får du se.
Ikke det at disse er så fryktelig mange. Det skjedde noe ca 3. uken i juli. Det er så godt som tomt for hettemåker mange steder. Var en god runde for et par dager siden og fant ytterst få.

Denne frøkna ved Smestaddammen var en av de få ville leke.

Det eneste stedet de var litt interessert og i litt antall var på Rådhusplassen.
Fikk ikke så veldig mye ut av dem, det var så veldig forvirrende at den ene gråmåka bare hadde stålring. Alt føltes meget bedre når hun fikk på seg J3211 på det andre beinet. Hun ble merket som pullus på Alv i 2009. Litt frynsete i fjærfellingen for tiden og helt klar for å minne meg på hvorfor man bør beholde jakken på når man håndterer voksne stormåker.

Østensjøvannet har også så vidt blitt besøkt. Mye ungfugl, men ikke alle er så dumme som jeg hadde håpet.


Men det blir alltid noe!

De siste årene har jeg ventet til utpå høsten med å ta inn svane ungene. Det har vist seg dumt. Kjempe dumt. De spiser brød på denne tide, vannplanter i hele september og oktober. I fjor fikk ikke fingrene i noen av de fire ungene!
Denne fella har jeg unngått i år. To av ungene er nå merket. Med fargering og alt i orden. I mine øyne. Faren deres var av en meget annen oppfattning. Hjelp og trøste så sølete vi ble begge to etter det stuntet!

2 kommentarer:

  1. Kongen av Søndre Østensjøvann er nok ikke å spøke med. Hva med å sette en ring over nebbet dens?

    John Sandøy

    SvarSlett
  2. Frøkna fra Smestaddammen - J3Y1 - var på plass på Østensjøvannet i dag 6. august.

    SvarSlett