tirsdag 27. september 2011

Gjersrudtjern 25. september

Omsider fikk jeg rotet meg ut på egenhånd etter småfugl! Det var 8 uker siden jeg fanget ved Gjersrudtjern sist! Det skjer så mye annet gøy. Heldig vis tar Tommy stadig et tak så årstotalen blir nok skapelig. Mer om dette utpå vinteren en gang.

Nett oppe fra 05:30. B-mennesket var ganske fornøyd med egen innsats. Fuglene derimot var ikke helt klare og det ble merket hele to rødstruper den første timen. Og jeg som hadde store trosteplaner.
Omtrent på den tiden døde første spiller. Lett rokade av prioriteringene, nok en spiller som døde, men trosten var lurt ned. Smalt inn 10 stk samtidig. Alle de 4 vanlige artene representert. Da er det kjekt å ha en måkebag (som egentlig ble kjøpt inn til trost) for hånden så de slipper å klisse seg til i trange poser.

Noen få kontroller ble det også. Alle merket samme sted.

Dette var den rareste.

Ramlet inn en umerket hunn også.
Armsvingfjærene på høyre vingen så ikke gode ut. Den venstre vingen var normal.

Pleier hunnene ha så røde flekker?

Ellers er det ikke så mye å melde. Litt mindre jernspurv og grønnsisik enn forventet. Den lokale stjertmeiseflokken kikket bare på lyden og for videre. Dårlig gjort. Får håpe de kommer forbi ved neste korsvei også. En gang det er spillere nok til å være litt kreativ.

Ved 11 stilnet det og det var bare å pakke seg hjem til lunch.

Mer sol enn fugl i garnet.

Merkelista ser sånn ut:
Gjerdesmett 2
Jernspurv 7
Rødstrupe 7
Svarttrost 2
Gråtrost 6
Måltrost 1
Rødvingetrost 2
Munk 2
Gransanger 4
Blåmeis 1
Kjøttmeis 1
Grønnfink 1
Grønnsisik 2
Dompap 1
Sum39

39 fugl fordelt på 14 ganske normale senhøstarter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar