onsdag 14. september 2011

Men parkfangsten er ikke død!

Nå der det drøyt 6 uker siden det kom en oppdatering fra parkene. Problemet er ikke mangel på begivenheter, de kommer så alt for tett!
Det er på måkefronten det skjer mest. De voksne hettemåkene har reist til de britiske øyer. 6 stk har vi fått melding om så langt Godt spredt, faktisk helt fra Irland. Ungene fra OA har vi hørt kjedelig lite om.
En svartbak har reist til Hirtshals. Gode bakker bør innom Pedersen der nede for minst en avlesning.
Sildemåkene er på vei til Afrika og har blitt lest av både i Danmark, England og Nederland.
Gråmåkene er mer lokale og meldes inn fra Langvannet i Lørenskog, Operataket og andre eksotiske steder der det deles ut brødskiver.

En klassisk representant. J3771 har vokst opp på Ytre Vassholmen og er her fotografert på idylliske Vaterland.

I Frognerparken har vi funnet igjen en tidligere omtalt gråmåke fra Nakkholmen. Nå var den ikke for liten til å få fargering lenger! Noe ungfugl er også funnet døde allerede, på eller nær hekkeplassen. Det er dessverre sånn det skal være.

Vi som er en del ute ser stadig ting vi ikke er så fornøyde med. Menneskene er noen griser som i sin tankeløshet skader andre. Denne hadde flaks:
Sånn skal ikke fiskemåkebein se ut.

Skal de først være menneskepåvirket liker vi dette bedre:

Litt flaks hadde også en av de lett svekkede lomviene i Bjørvika. Den hadde fått en fiskesluk i seg. Denne ble byttet ut med en mer passende stålring rundt beinet.

Denne har vi derimot ikke funnet igjen

Fiskesene rundt beina er også en gjenganger. Det hadde vi heldig vis ingen bilder av i farten. Kan bli skikkelig stygt. Særlig hos gjess. Blodtilførselen stopper, det hovner opp og foten, eller føttene, dør. Veldig, veldig dumt for en som bruker det meste av livet sitt til å gå rundt å spise.

Hvitkinngåsingen har dreid seg mest om avlesning av fargeringer. Vi er inne i en tid av året hvor de flytter seg en del rundt i byen. Vi ser i den sammenheng at fugler som hekker lengre ut i fjorden kommer inn og beiter for eksempel på Valle Hovin sammen med de helt lokale.
Vi har også registrert at høstjakta er i gang. Forleden kom gjenfunn på to grågjess skutt samme dag. Ny melding kom en drøy uke sener. Da var to til blitt mat. Alle fire på Romeriket. Den eldste merket som 2k+ i september 2007.

De tidligere omtalte svaneungene rundt forbi har vokst seg store og fine. De første har fått ring og et par av foreldrene som manglet fargering har fått denne ettermontert.
Hekkefuglene har vi ganske god kontroll på. Mer om dette kommer senere.
Men de 150+ som ligger i Øyeren hele sommeren, hvem er de?

Det er ganske umulig å summere noen fornuftige merketall, det blir noe nesten hver dag!
Vi får kommer sterkere tilbake når blogg frekvensen får satt seg litt igjen.

I mellomtiden skal vi ut å sikle etter disse:
Det har vært mist to 2k sildemåker i byen i august.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar