fredag 30. september 2011

Parkblogg ukene 37, 38 og 39.

Tre travle uker har gått siden sist oppdatering. Det har vært satset spesielt på sildemåke. Ungfuglene må tas nå før de stikker sydover. De fleste er fanget på byens brygger og oppover langs Akeselven. Resten tok John Martin ved Langvannet i Lørenskog.


Allerede nå ser vi noen forflyttninger. Nettopp mellom de nevnte stedene.

Hvor alle disse fuglene kommer fra er ikke godt å si. De har neppe vokst opp her innerst i fjorden alle sammen. Det har vært et lite innsig av allerede merkede gråmåker.

Dette er den morsomste for meg.

Merket på Bonden, rett syd for Lyngør i juni!

Et par ungfugl med bare metallring har også vist seg. Så langt har vi fått tak i to. Disse har vi ikke fått vite hvor kommer fra ennå.
På hettemåkefronten har det ikke blitt meldt inn veldig mye. Utover små lokale bevegelser har vi bare fått melding om at en av ungene fra Ulsrudvann nå henger rundt i Stavanger.
De som lurer på hvordan det er å være måke der, kan klikke her.
Derimot har det dukket opp en ny figur med dansk fargering! Sånt er gøy.
Når man begynner å lete finnes det fremdeles litt voksne hettemåker igjen i byen. Fire-fem av dem har fremdeles bare stålring. Noen av disse har vi fått lest av. Spennende ting, en er merket i Stavanger. Resten i Oslo, men minst en av dem finnes det utenlandskontroller på allerede. Litt spisset innsats så burde vi kunne få inn noen flere av dem. Den eneste vi har lurt denne uken var nok en fugl merket som voksen Frognerparken i april 1997.
Merkedata på det vi fanger inn av utenlandske ringer lar vente på seg. Med unntak av den fra Belgia. Merket som voksen i Harelbeke i januar 2004. Montro om han er på vei dit nå?

I svaneriene er det fullstendig stillstand. Tok en liten oppsummering og fant at vi har en ide om hva 8 hekkepar driver med. Heldig vis har 15 av disse voksne fuglene ring! Men bare 3 av 27 ungene. Vi får se på det som en utfordring!

Resultat
Grågås 2
Stokkand 2
Sivhøne 1
Hettemåke 2+1
Fiskemåke 1
Sildemåke 20
Gråmåke 8+2
Svartbak 2
Lomvi 4
Bydue 15
Sum57

Listen er kanskje ikke så lang, men den har kostet mange brød, en del hud, noen runder med buksevask og mange timer. Men det er litt gøy nå det vil seg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar