lørdag 24. desember 2011

Måkeåret 2011 Sildemåke

Sildemåkeåret har vært litt blandet. En del av hekkeholmene sto ikke helt til forventningen så totalt ble det bare 74 pullus. 25 i Oslo, 12 i Bærum. En ekstra økt i Asker med 37 gjør at vi ikke skammer oss alt for stygt.
Av disse har tre fra Oslo reist til Spania og Portugal.
Tre av Bærumsfuglene er sett, først to i Nansenparken på Fornebu, hvor den ene er sett i England senere. Sistemann har vært en tur opp til Langvannet i Lørenskog.

Litt mer elegant enn den overvintrende klumpen i bakgrunnen.

Fra Asker har vi fått melding på syv unger. Den første som død noen km inn i landet. Videre har vi en til Hirtshals og en til Nederland. J9VJ tok turen via Suffolk i Englang og er siden sett nord i Portugal. De to siste er sett i Spania, på fyllinga i Madrid og i Malaga.
Dette gir funn i seks land det, på bare syv fugl! Vi så faktisk ingen av de pullusmerkede slengende rundt i byen før avreise.

Kartet viser alle avlesninger uavhengig av alder ved merking. 

Etter at voksenfuglene reiser til syden blir mange av ungfuglene hengende igjen og vi la litt ekstra i å få tak i dem i september. 40 1k merket sier vi oss rimelig fornøyd med. Fire av disse er merket i Lørenskog, resten i Oslo. Disse som er over de vanskeligste første ukene pleier det å være ganske god gjenfunnsprosent på.

J9UT har fått en bonusskive som takk for oppmøtet på skråplanet på Operaen.

Hvis vi trekker fra lokale bevegelser i byen og opp til Langvannet har vi bare fått noe på to. Litt mindre enn ventet, men vinteren er lang. Vi håper veldig det kommer hyggelige beskjeder fra Marokko utover vinteren!Voksenfugl har det bare blitt fem stykker av. Alle i Oslo. Ingen av disse hadde stålring fra før.
Bare en har vi fått høre noe om så langt. Fra Mauritania! 4900 km er det litt tak i!

Her kan det være greit å få byttet ut litt.


Enda så mye vi synes vi er og leter er det luringer som unnslipper våre blikk. Via Ringmerkings Sentralen har vi fått vite at en voksen fugl med oransje ring med påskriften LH3T den 14. mai var innom Østensjøvannet. Fuglen ble merket av en ytterst aktiv gjeng i London 12. september 2009.Du verden så spennende dette skal bli om noen år når vi får på et par generasjoner til og disse vender tilbake!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar