tirsdag 27. desember 2011

Spontan parkblogg

Sent søndag 18. desember dukket det opp en svartehavsmåke i Frognerparken. Den ble lett etter samme sted de på følgende dagene. Vi som satt inne på jobben håpet og håpet og lurte litt på hvorfor ingen lette på Rådhusplassen. Det er det andre av de to stedene du finner noe videre hettemåker på denne tiden av året.
Dette gjorde Sindre noe med og fant igjen dyret på kvelden den 23.
Julaften morgen var luringen igjen forduftet så vi måtte innta julematen med uforrettet sak.
1. juledag derimot kom det telefon fra PK om at nå var den på plass og den spiser brød!Stor stas. Vi fikk sett den, matet den litt og gitt fargering til en av de få hettemåkene med stålring som holder til der nede. Så måtte vi løpe til nok en selskapsrunde. Det er travle tider.
2. juledag var satt av til utendørsaktiviteter. Vi begynte med et svaneoppdrag på Kadettangen (mer om dette i neste regulære parkblogg), og jobbet oss innover. Det tok litt tid, det lå svaner alle steder som måtte leses av. 23 stk med fargering fant vi! Da vi kom til Frognerkilen ringte Sindre og lurte veldig på hvor vi var hen. Fikk litt følelsen av at han synes vi var på feil sted…
Vel på plass på Honørbrygga var det bare å rigge seg til. Måka lå på vannet og ventet. Snipp, snapp, trylle, trylle og fuglen var i pose! Lille tassen.

Trodde dette var en mellomting mellom fiske- og hettemåke, men der tok jeg feil. 250 gram er ikke mye.


Men ut fra hva vi kan lese oss til i Gulls og hos BTO er alle mål ganske normale for en hunn i sin første vinter.

Det trengs veldig mye fotoutstyr for å dokumentere en fugl selv i hånden.

Legg merke til den tålmodige gjengen i bakgrunnen. Det er maken og ungene til hun som ble avlivet på Nesodden tidligere i høst. Ungene ville så veldig gjerne ha sånne fine ringer de også. Vi vil ikke ha ord på oss for å la en god sjanse gå fra oss, så vips hadde vi ordnet opp med to av dem også.

Hva mer kan man ønske seg av en solnedgang i hovedstaden?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar