tirsdag 24. januar 2012

Parkblogg ukene 1, 2 og 3.

Tre uker av det nye året har rast av gårde. Vi har vært en del på farten, det viktigste er allerede nevnt i egne innlegg. Første helgen fikk vi tatt en ganske skikkelig runde i byen etter måker. Fanget ikke all verden, men fikk lest av en del, enkelte var ikke sett siden mai.

Seriøs skåding på Tollbukaia.

Is i Bjørvika gir gode avlesningsforhold.
Siste stopp denne dagen var Vaterland og vi snublet over en diger polarmåke! Litt mat fikk vi dyttet i den, men ring var den ikke helt klar for. Standhaftige Morten måtte bruke lunchen sin i disse idylliske omgivelsene til langt ut i uka før det ble orden i sakene.
Sterkeste episoden unner veis var da vi ble snakket til av to litt snåle Rogalendinger. De begynte med ”snakker dere norsk?” Ja, jo vi behersker vel det… Det viste seg at de var fra politiet og var blitt tipset om at noen forsøkte å fange fuglene ved elven! Greit nok at folk bryr seg. Vi har ingen problemer med å vise lisens og slå av en prat. Problemet var at de var så alt for interessert, måka ble mett og stakk!

JP376 ble hengende rundt i trappene en snau uke etter merking.

Vi har også vært noen stopp utover i fjorden og kikket på grønlandsmåker, men de har ikke helt villet være med på vårt opplegg.
Ved Østensjøvannet overvintrer det vesentlig flere sothøner enn de foregående vintrene. Disse har ikke fått den oppmerksomheten de fortjener, men et lite besøk har det blitt. Der traff vi Jonas Langbråten, han fikk merket seg en ny art og tok dette bilde.

Hvordan ta arts- og aldersdokumentasjon når man jobber alene.

Det har kommet ganske bra med avlesninger fra utlandet i perioden. J5UU ble merket som 1k i Bjørvika i september og er nå i Spania.
Svartbaken JH584 fra Ytre Vassholmen er fremdeles i Nederland. Lest av syv ganger av syv forskjellige personer!
Endelig har det løsnet litt på hettemåkefronten. 4 nye og et par oppdateringer fra de Britiske øyer. Spredningen er god.
J2Y7 er i Lowestoft sydøst for Norwich. JHR4 har dukket opp i Edinburgh, J7P5 nær Bristol og J0P7 fra Smestaddammen er den første vi har fra Nord Irland!
Litt ekstra stas er det at enda en av ungene fra Ulsrudvann er sett i Nederland.

I jobbsammenheng havnet jeg et par dager i Bergen. Da var det mest naturlige ting i verden og henge seg på Urbpop gjengen og se litt hvordan de driver. Du verden hvor mange fiskemåker det er i den byen! Hvite måker har de et helt annet drag over og mye av dagen ble brukt til å jakte på disse.

Det ble med bare nesten på to forskjellige grønlandsmåker.

Vi tok også et par kjøreturer etter svaner. Fikk bare fingrene i en, men han lot seg, om noe motvillig, være demonstrasjonsfugl for hvordan måle og veie.
Resten av familien ute i Os kjente oss igjen og var litt skeptiske.

Det var ikke denne krabaten!

Topp dag! Alltid gøy og treffe folk og se nye steder selv om det var litt stang ut på fangstfonten.

Sindre har vært ute med kamra og har i tillegg til fargeringer lest av en bråte med ender og slikt. Mest spennende var en bydue merket av Jørn Gustad på Aker brygge i 2005. Den tasser rundt der nede enda!


Så langt har i år har parkene og strendene gitt:
Knoppsvane 3+1
Stokkand 1
Sothøne 3
Hettemåke 1
Fiskemåke 1
Gråmåke 12+1
Polarmåke 1
Bydue 3
Sum25+2

All fartingen har ført til at stokkendene har fått sørgelig liten oppmerksomhet.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar