fredag 8. juni 2012

Parkblogg ukene 19, 20, 21 og 22.

Tiden flyr og det skjer masse der ute!
Det aller morsomste er disse:

Hettemåkeungene fra i fjor.

En del av de som er sett i utlandet i vinter har vi allerde nevnt og en fin slump som vi ikke aner noen ting om dukker opp på de gøyalste stedr. Kolonien på Ulsrudvann fikk tydelig vis frem ungene sine i fjor, vi har nå avlesning på 32% av de vi merket. J0N0 er merket på Sjusøya og er en av de 20% vi har fått melding om derfra.
Det ser veldig bra ut i de koloniene vi har sjekket så langt i år og vi gleder oss veldig til å kikke nærmere på ungenesalder i løpet av helgen. Vi vet de er godt i gang med klekking.

Det har blitt mye annen uteaktivitet og lite skriverier de siste ukene. Det er så mange der ute som gjerne vil ha en ring.
En del av disse hadde fortjent et eget innlegg.

Av de 5 voksne sildemåkene vi fanget i byen i fjor har vi sett igjen to.

De kommer ikke ned på smuler. Hele skiver og skolebrød har vist seg effektivt.

Den eneste av fjorårsungene vi har hørt noe om i det siste er fremdeles på fyllinga i Madrid.
En av 2010 fuglene til John Martin har derimot returnert. Like ledes en fra stuntet i 2009 og en fra 2006.
Her snakker vi om kun stålringer og ikke uventet kan noen av disse avlesningene krediteres John Sandøy. Han oppviser tydelig vis en helt annen tålmodighet enn oss andre som bare får halvparten av sifrene på ringene. Hans siste krumspring var å finne en voksen hettemåke med Latvisk ring! Og fikk lest hele!

Det er ørten episoder som burde vært nevnt, men dette var det viktigste. Vi har pjusket litt etter måker utenom sentrum også, men de er ikke regnet inn i tallene unner. Dette er ren parkfangst.


Knoppsvane 1+1
Grågås 5
Hvitkinngås 1
Stokkand 3
Bydue 3
Ringdue 3
Hettemåke 37+6 (en av disse har Belgisk stålring.)
Sildemåke 3


Sommerstemning fra Østensjøvannet.

Litt små gæslinger og en haug mytende grågjess. Faktisk er begge de to som fikk halsringer i april nå tilbake ved vannet.
Det har i flere år overvintret to hvitkinngjess her. Den ene har hatt ring siden han i sin ungdom nærmest klatret opp i fanget mitt i 2007. Den andre, eller om den har vært byttet ut, har vært ringløs. Disse spiser brød, men er mer på resterydding en å stå i kø ved posene. Her en ettermiddag gikk det over. Så hyggelig! Gikk med litt brød til å holde de grå masekoppene på avstand, men med litt ratting var den bare å plukke opp.
Fuglen har et gammelt brudd i høyre vinge. Det er nok derfor den ikke trekker. Men fly kunne den, raskeste veien fra hånden min og ut på vannet!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar