fredag 20. juli 2012

Stormåkepullus 2012.

I år hadde vi store planer om å få til noe skikkelig på stormåkene i fjorden. Ikke noe voldsomt, men uten rev på Bleikøya var det håp om drøye 150 grå- og 100 sildemåker. Båt, ringer, mannskap og dato var på plass. Det var også fylkesmannen. De mente det hadde vært så mye forstyrrelser i reservatene i år at de ikke ville gi dispensasjon fra ilandstigningsforbudet. Nå har vi faktisk enda ikke fått lest det offisielle avslaget, men dette var en overraskende vending.
Futten gikk naturlig nok litt ut av opplegget, det er nemlig veldig få stormåkesteder som ikke er vernet eller plaget av to og firbente predatorer.

Først litt ut i juli fikk vi tatt opp igjen tråden og tatt de småstedene som er. Nok en gang kom kanoen til sin rett.

Ikke overraskende gikk det mest i halvstore sildemåker.

Og det skader jo ikke? De pleier å ha litt reiselyst. J9VJ nevnte vi i vinter da den besøkte både England og Portugal på vei sydover. Ble ikke sett i Afrika som håpet, men i Spania og og i juli i Nederland!Også i år enkelte med pigmetfeil i føttene.De få gråmåkene vi fant hadde vel egentlig bare glemt at de egentlig kan fly?Til sammen ble det faktisk 59 sildemåker. Men fordelt på fire økter. Det er 15 mindre enn vi fikk til sammen i OA i fjor. Gråmåker ble det bare 6 av. Det er litt lite å lete etter på bryggene til vinteren.

Noe rusk blir det alltids:
Hettemåke 2
Fiskemåke 6
Makrellterne 2
Tjeld 1

Og da var vel måkepullus sesongen over for i år?


Hvor nøyaktige Yr.no er i sine beregninger av bygeaktivitet har vært gjenstand for flere konklusjoner enn spekulasjoner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar