søndag 2. mai 2010

Parkfangst uke 16 og 17.

Vips så var vinteren over og parkfangsten kommer til å gå litt i dvale. Disse to siste ukene har ikke gitt det helt store. De største gjessene er helt pyton å ha med og gjøre. Da er det hyggeligere å lese av ringer på hvitkinngjess. Sannelig fant jeg ikke et par som skjønte hva brød er til også!
Var innom Smestaddammen en ettermiddag for å sjekke om det er det samme svane paret på plass i år som i fjor. De var ikke videre ivrige på å vise frem ringene sine, men de presterte å jage den ene umerkede ungen fra i fjor rett i fanget på meg! Takk, den hadde jeg ventet lenge på!

Noen måker har det blitt her og der. Omsider skjønte de også at brødet i bakgården var mat og at strikknettet ikke var skummelt. Helt til det plutselig var det! 8 av måkene er tatt på den måten. Det burde blitt flere, men det har ikke blitt tid til å følge det opp hver eneste dag og et par ganger har ikke nettet løst ut som det skulle.


Fiskemåker er elegante. Jeg har fått fatt i flere av dem i år enn tidligere.


Men de har kanskje ikke så pene føtter?

Oppsummert ble det:
Knoppsvane 1
Hvitkinngås 1
Stokkand 1
Hettemåke 8
Fiskemåke 4
Bydue 1
Linerle 1
Sum17

Er litt usikker på hvor tett parkfangstoppdateringene kommer fremover, men skjer det noe spennende klarer jeg neppe å holde kjeft om det!

1 kommentar:

  1. Ikke fornærm dem på denne måten Carsten.. for visst har de pene føtter!!

    SvarSlett