søndag 9. mai 2010

Reparasjon av nett med nogo attåt...Tanken var at vi idag skulle reparere nettene på Lilløyplassen... Men jaggu var vi trege med å komme igang gitt.
Det var jo så mye som skulle prates om, fugler som skulle kikkes på (traner, kortnebbgjess, hønsehauk...).

Men vi kom etterhvert igang og de fleste angret vel etter kort tid på at vi i det hele tatt begynte, for dette var priklete. Vi fikk etterhvert reparert nesten to ni meters nett før vinden økte så det ble vanskelig å få til noe. I tillegg hadde vi jo disse kattuglene som Johnny hadde hørt rope for noen dager siden - hekket de i kassen på Lilløya i år mon tro?

I det reparasjonslaget satt og fikset nett kom en rar fugl flygende over trærne som man funderte på om var en orrfugl. Etter litt resultatløs leting på Lilløya gav anledningen seg selv for å sjekke uglekassen.

Ugla fant raskt ut at dette ikke var noe blivende sted...

Gleden var stor da det viste seg at det endelig var vellykket hekking i kassen etter alle disse årene med ugler rundt denne kassen. Da ungene var i perfekt alder for merking løp Johnny etter ringer og tilskuere/merkere.


Ungene senkes forsiktig ned til ringmerking...
Merkelig hvor like utrykkene på de to bildene er... :)

For å stille vår alles fascinasjon for fuglebein... ett par kommende musefeller...

Alt i alt kan man vel trygt si at den vodsomt effektive reparasjonen av nett uteble, men man skal ikke kimse av 4 nymerkede kattugleunger! Og om ikke annet hadde vi det trivelig mens det sto på... :)

1 kommentar:

  1. Ikke rart effektiviteten uteble når det var så mye spennende i området!
    Gratulerer med uglene!!
    Har for øvrig en engels tålmodighet med pirkearbeid, så bare gi beskjed. ;)

    SvarSlett