tirsdag 4. mai 2010

Ravn og dingser

Det er feigt å gi seg! Etter vårt forrige, ikke helt vellykkede forsøk på å merke ravneungene, lærte vi noe. Vi lærte at vi trengte flere klatredingser! Blant annet en dings til å fire seg ned med som kan låses i posisjon. To frie hender er ganske mye enklere å jobbe med enn bare en. Og når vi først var i gang ble det ny sele på meg, nye tau og dingser jeg ikke vet hva heter.

Høyt henger han...

Det tar litt tid å rigge seg til. Det skal være sikkert og så vil vi treffe riktig. Et overheng gjør det litt vanskelig. Når Carsten begynner å bli klar, går jeg rundt og ned. En grov ur på nedsiden av fjellet gjør det til en god treningsøkt å komme seg i posisjon. Ravnen har vært flink til å finne et utilgjengelig sted for reiret sitt.


Trangt om plassen

Når mannen i veggen har landet på riktig hylle, får jeg ravn i pose nedfirt. De var større og tyngre enn jeg hadde forventet.


To ble heist ned til meg, mens Carsten tok blodprøve av og merket denne

Så var de omsider merket og blodprøve tatt. Vi har ikke funnet noe som tyder på at ravn har vært merket av Oslo og Akershus ringmerkingsgruppe tidligere. Det er ikke hver dag det blir en ny merkeart for gruppen. Hvis databasen stemmer er dette art nr 211.


... og blid er han etter å ha merket sin første ravn

Resultat:
Ravn 3

2 kommentarer:

  1. Gratulerer!!
    Visste dere ville klare det :)

    SvarSlett
  2. Grattis med ravnene uten å følge mine godt dumme kommentarer

    SvarSlett