onsdag 13. april 2011

Parkfangst uke 13 og 14.

Travle tider.
Liten fokus på duer og ender etter en lang vinter. Noen gjess har det blitt uten den store satsingen. Hvitkinngjessene har akkurat dukket opp og de første er lest av ved Hovindammen.

Sothøner derimot. Også kjent som grisehøner. Det er en spesialøvelse. Noen dager vil de, andre så definitivt ikke. Halvparten av gangene vi har vært innom har de ikke villet på land i det hele tatt.

En litt pågående dame som blandet seg inn i sothønefangsten ved Østensjøvannet. Litt dårlig gjort, den ved siden av hadde nemlig stålring vi ikke rakk å lese av. Foto: Inger Johanne Aag.

Ikke overraskende har det gått en del i årets fugl også. Det er hettemåker over alt og en del av dem er hyggelig greie å få tak i. Dessverre har vi hatt litt tørke på forsyningen av fargeringer, så de som allerede har hatt stålring har blitt prioritert. Blant flere gamlinger fikk Morten Helberg tak i en fyr som pleier å overvintre ved Klippan i Göteborg. Merket i Frognerparken i 1997 og lest av hver vinter siden 2004. Og det bare på stålringen!
Nå er ny ladning fargeringer i hus og vi kan ta inn omtrent det vi orker.


Litt forundret hettemåke klar til måling.
Foto: IJ Aag.


Tredje arten vi har løpt litt etter er knoppsvanene. Det er litt morsommere nå, de flytter på seg.

Tre fugl merket hos oss tidligere år har nå plutselig dukket opp. En fyr merket som 2k i Engervannet i mars 2007. Vi har ikke noen ting på ham før han plutselig sto på isen i Sandvikselven. Sammen med ham sto en av ungene fra Smedstadammen 2009! Vi aner ikke noe om hva hun har bedrevet i mellomtiden. Dessverre fikk vi bare tak i ham.
Siste oppdukker i Sandvika var 27E som ble omtalt i forrige parkblogg. Men da fra Drammen!

Resultat
Knoppsvane (3)1
Grågås 2
Stokkand 3
Sothøne 8
Hettemåke (2 + min 4)19
Fiskemåke 4
Bydue 2
Sum39
Tallene i parentes er ettermonterte fargeringer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar