mandag 6. juni 2011

En kort oppdatering fra Fornebu.

Det har ikke vært den helt store aktiviteten der ute fra vår side i det siste. Men en del av kassene er nå sjekket. 19. mai fikk Torben og John Martin merket 24 stær fordelt på 5 kull. Det er bedre enn på flere år. Kanskje vi skal spandere på dem noen kasser til?

Audun og Torben merker kjøttmeis.

Det har vært litt vanskelig å finne en dag som passet til meisene. Vi fikk til noen timer lørdag og fikk unna 5 kull. Minst det samme var så store at de ikke kunne plukkes på. Et par kasser med døde unger ble tømt og et utfløyet blåmeiskull tigget innerst i kilen.
Bare i en kasse fant vi fugl på egg. Vi får titte innom om en ukes tid. Da kan det hende svarttrosten på Lilløya har noe å by på også. Nå vet vi i det minste hvor hun ligger.
Det mest overraskende vi kom over var kassehekkende rødstrupe! I en helt normal kasse med ca 30 mm hull. De fleste ungene hadde hoppet ut og satt i buskene og ventet på sistemann som hadde surret fast beinet i en taustump i reirmaterialet. Vi fikk klippet den løs og håper beinet ikke er varig skadet.

Alt i alt en hyggelig økt mellom beitende kyr på frodige sommerenger.

14 blåmeis
12 kjøttmeis
fikk ring.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar