søndag 5. juni 2011

Parkfangst uke 18, 19, 20, 21 osv

For og ikke kjede dere med for like innlegg fra parkene har vi hoppet over noen uker. Eller vi har hengt ute til det har blitt mørkt og ikke funnet tid til å skrive. For ute har vi vært! Mye!

Det kan se ut som parkfangstinnleggene trenger en liten sommerferie. Vi får heller lage noen småinnlegg når meddelelsesbehovet tar overhånd. Som i dag.
Sist nevnte jeg en Brussels ring. Den har vi lette etter, men ikke funnet igjen. Derimot har vi løst et annet av vårens mysterier.

Det begynte i Bjørvika i mars:
Her står der ER opp ned på en veldig slitt ring. Den ser engelsk ut.

Så fortsatte det på Operataket i april:
Her får vi servert at den slutter på 48.

4. mai kom dette bilde fra John Sandøy, tatt ved Hovindammen.
Nå ligner det på noe. Fire tydelige tall og de siste bokstavene i London.

Senere samme dagen, ved en ren inkurie, fikk jeg tak i rakkeren. Rettere rakkerinnen, på Hvervenbukta!
Her er fasiten.

Den slitte ringen ble byttet ut med en ny og blank en, og J8P9 satt på det andre beinet. Denne typen lurerier over hele byen vil vi ikke ha igjen!

Noen små morsomme egen kontroller har det også blitt. Hele tre fugler merket som pullus i fjorden i perioden 2003-2008 har fått fargering. Alltid stas å finne igjen sine ”egne” unger.

Vi har også fått vårt første gjenfunn av vårens hettemåker. JHP3 ble merket på Akershuskaia i slutten av mars og funnet død på Lurøy i Nordland 19.april. Litt uventet at noen skulle rett den veien.

Den gamle etterspurte hvitkinngåsa ASA er tilbake. Kom joggende da hun så brødposen. Maken ALF derimot er ikke sett siden 14. mars 2010.

Merket som hekkende hunn på Bleikøykalven i 1992!


Litt ungfuglsvaning har det blitt i Sandvika. Hekkefuglene er i ferd med å røre på seg. De første kullene er på vannet. Om en 10 ukers tid er de kanskje store nok til å merkes…

Montro hvordan vi skal få tiden til å gå på denne tiden av året?


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar