tirsdag 3. april 2012

Parkblogg uke 13.

Nå går det så fort i svingene at det allerede var på tide med en oppdatering.
Det er selvfølgelig hettemåke det går i. Til og med søndag har vi sett 56 hvite norske ringer rundt om byen. Tre danske og den nevnte røde fra Nederland. De blå fra England lar vente på seg, men vi er ute daglig og ser etter dem.


Dette er den mest overraskende fuglen. Merket som 2k i juli 2004 i Mandal. Ikke sett siden før hun sto på plenen i Frognerparken! Overraskelsene er der ute!

Det hele begynte pent med ettermontering av fargering på en fyr merket i Frognerparken i 2000. Planen var å skrive kort om disse, men det har blitt 10 stk bare siste uken så det blir alt for kjedelig. De nærmest bare rant inn. Fugl pullusmerket i fjorden i 2007, flere av de Jørn Gustad merket i parkene i 2003, et par enda eldre og til slutt en med Engelsk ring. Den så ganske blank og ny ut. Merkedata kommer vel ved juletider…

På disse knøttsmå ringene er W og M veldig lett å ta feil av.

Det henger to med Nedelansk ring rundt i byen også, men der har vi ikke lykkes enda. Den ene har John Sandøy selvfølgelig lest av.

Denne mangler vi de to første sifrene på.

Alle andre arter har stort sett blitt nedprioritert. Litt leit å måtte dytte til side en merkeklar gås bare fordi man skal ha akkurat den måka.
Vi har også ettermontert fargering på en godt voksen gråmåke. Merket som pullus på Bleikøykalven i 1999. Det er den eldste vi har fått tak i så langt. Jeg tror vi har sett den på Aker Brygge i vinter, men de er noen luringer. Etter en masse dilling med småmåkene så sto den plutselig bare der. Da var vi ikke så vonde å be!

Morten har så godt måketekke at de nesten fører notatene selv!Grågås 1
Kanadagås 1
Sothøne 1
Hettemåke 18+10
Gråmåke 0+1
Ringdue 1
Bydue 1I Frognerparken har en del av ringduene skjønt hva brød er til.
De kommer joggende sammen med gråspurven!

1 kommentar:

  1. Ja hun prøvde jo til og med å føre vekta sjøl, men trakk av 50 gram for mye, ergo en hunn.... :-)

    Morten

    SvarSlett