tirsdag 3. april 2012

Fra nyttår til påske

Nå er det på tide å gi seg litt til kjenne igjen. Jeg lovet før jul å komme tilbake og klage, men velger å stå over det denne gang.

Det startet i Sagdalen med et par "store" fugler: kaie og skjære. Deretter har det bare blitt småfugler alle steder.
Noen forsøk på stokkand i Nitelva har det også vært, men det ble bare til en halvt avlesing av den som har blitt nitelvas hoggestabbe - "alle" hakker etter og jager den vekk, men den klarer å få sin matbit likevel. Samtidig var det noen gråmåker til stede, og 3 med fargering ble avlest, den ene var fra Mandal.

Sagdalen: flaggspett 1, løvmeis 1, blåmeis 20, kjøttmeis 3, skjære 1, kaie 1


Ved Øyeren går det veldig opp og ned med antall fugl for hver gang. Mest var det den 17. mars, der det jevnt fløy 9 fugl i nettet om gangen mens de 9 foran ble merket. Det var noe annet enn å få 50 på en gang! Denne dagen fikk de 2 første bokfinkene ring, og det ble en fin kontroll av en blåmeishann som ble merket samme sted 19/11-05, og ikke sett der siden april -06.


Øyeren: blåmeis 51, kjøttmeis 48, pilfink 7, bokfink 2, grønnfink 3, grønnsisik 8, dompap 5, gulspurv 3


Fra bussen så jeg hettemåkene komme til Nitelva, og fant ut at jeg ville ta en tur og sjekke eventuelle fargeringer. Fire hadde ring, blant annet den med en rød fra Nederland. Det er kjekt å ha Carsten i bakhånd med bedre skoop og linse! TAKK!PÅSKESTART VED ØYEREN

Fredag ettermiddag var det minst 11 bokfinker ved foringsplassen, og jeg valgte å sette opp ett nett straks, og fikk 8 av dem i løpet av en times tid.Lørdag fikk jeg hjelp av Ingunn i mye vind og sol. Likevel ble det en god del fugl, 21 ble merket og 15 kontrollert. Årets første jernspurv hadde ring fra ifjor, da den også var førstemann.

De neste 3 dagene ble kjedelige, med litt mindre vind og mye mindre fugl, totalt 9+16+8. Nevnes kan merking av 2 fuglekonger og 1 jernspurv, og 2 spettmeis kontroller (et par?), den ene merket i desember-09 med defekte føtter. Den mangler en bakklo og en høyreklo, men damen bryr seg visst ikke om det.

(Da er det en liten tur hjem før jeg møter opp på Fornebu som vanlig, trolig på fredag ettermiddag.)

Påsken: jernspurv 1, rødstrupe 7, fuglekonge 2, blåmeis 7, kjøttmeis 3, pilfink 2, bokfink 18, grønnfink 1, grønnsisik 2, dompap 3

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar