torsdag 26. april 2012

Ravn

Omsider var det på tide å blåse i gang pullussesongen! Den starter som kjent med ravn i april og avsluttes med svaner og låvesvaler i september.


Forleden ettermiddag besøkte vi den vandlige lokaliteten i Maridalen. Det første vi så var en ravn på jordet og en tom reirhylle. Hum. Det ble en del tråkking og kikking før vi fant noe annet enn dekorative vintererler. Gjennom hullet i en gran så vi noe tørr, kroket kvist med fersk møkk!
Det nye reiret ligger bare 20-30 meter lengre nord, en del lavere, men mye bedre skjult.
Av erfaring tok vi ut et par trygge siktepunkt. Ravnereir synes sjelden fra oversiden.

Ganske fornøyd et stykke ned i veggen.


Her kunne jeg se disse.

Da var det bare å sende John Marin den tunge veien rundt og selv bare skli ned til dem.

Såpas tidlig ler de veldig greie og ligger veldig rolig.Ungene var noen dager ynger enn tidligere år. Det passet oss helt fint for de er fremdeles en solid håndfull. De er for eksempel mye tyngre enn de 270 g hettemåkene vi er vant til! Noe bedre gripeevne har de også.

Han som fikk dem servert pent i pose.

Så var det bare å traske ura tilbake til stien, klyve opp bakken og rydde opp etter seg.
Avslutningsvis kikket vi litt på fotrotsknutene hos frosk og en bever som gjorde seg klar til kveldens hogst.

I håp om å overgå oss selv fikk vi i går kveld sjekket ut et reir i Oppegård også. Vi fant det i vinter og har sett voksenfugl der. Men nå var det sørgelig lite liv. Ikke noe møkk, ikke noe varsling. Men vi forsøker i det minste.

Våren er her, de første ungene er merket, en del trost ligger på egg, noen av dem er sågar predert allerede. Det er bare å komme seg ut på tur!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar